Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksekokulu tarafından SODES kapsamında yürütülen "Öğrenci Yaşam Merkezi" kapsamında üniversite öğrencilerine aerobik ve pilates kursu veriliyor.
Tercan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Tolga Ala, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, proje kapsamında üniversite ve lise öğrencilerine yönelik açılan aeorobik-pilates kursunda 31 öğrencinin uzman antrenör eşliğinde eğitim gördüğünü söyledi. Aerobik-Pilates kursu hedef kitlesinin üniversite ve lise öğrencisi bayanlardan oluştuğunu kaydeden Ala, "Öğrencilerimiz, usta öğretici Derya Sedefoğlu gözetiminde hafta içi Salı ve Perşembe günleri Tercan Kapalı Spor Salonu'nda, çalışmalarını yapıyorlar. Kurs 29 ocak'ta tamamlanacak. Kurs bünyesinde kullanılan spor malzemeleri SODES kapsamında finanse edilerek karşılandı'' dedi.
Pilates kursunun Tercan'da öğrenim gören kız öğrencilerin sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla düzenlendiğini belirten Öğr. Gör. Ala, "Bu tür sportif kurslarla bilhassa kız öğrencilerimizin ilçe şartlarında sosyo-kültürel gelişimlerini güçlendirecek fırsatlar oluşturulurken, öğrenim faaliyetleri dışında kalan zamanlarında da aerobik, step ve pilates yaparak hem zayıflıyorlar hem de, spor alışkanlığı kazanıyorlar" dedi.
SODES Projesi kapsamında devam eden ve yapılması planlanan faaliyetlere de değinen Ala, "Tercan Şehir Stadı'nda ve kapalı spor salonunda, masa tenisi, voleybol, futbol ve karate kurslarımız devam ediyor. Önümüzdeki aylarda ise dağcılık, satranç ve halkoyunları kursu açılacaktır'' diye konuştu.
(CM-AT-Y)

10.01.2013 14:08:08 TSI

Editör: Wan Haber