PKK üyesi olmak ve molotofkokteyli bulundurmak iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencileri Ali Deniz Kılıç ve Baran Nayır 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kılıç ve Nayır dava kapsamında 2 buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada sanıklar, Nayır ve Kılıç katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekkillerinin beraatına karar verilmesini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme sanık Nayır ve Kılıç'ın patlayıcı madde bulundurmak ve başka yere nakletmek suçlarını işledikleri sabit olmadığını hükmederek bu suçlardan beraatlarına karar verdi.
Mahkeme, Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç'ın terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme ayrıca gösteri ve eylem kanununa muhalefet etmekten iki sanığa 5 ay hapis cezası verdi.
Cezaların ertelenmesine gerek olmadığına hükmeden mahkeme iki sanığa toplamda 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme dava kapsamında yargılanan 9 sanığa benzer suçlardan 5 ay ile 7 yıl 11 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Dava kapsamında öğrenciler Ali Deniz Kılıç ve Baran Nayır'ın katıldıkları bir eylemin ardından içerisinde 8 molotofkokteyli olan poşeti bırakarak kaçtıkları iddia edilmişti. Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç'ın "örgüte yardım ve yataklık", "patlayıcı madde bulundurmak", "Terör örgütü propagandası yapmak", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu muhalefet" suçlarından 7 buçuk yıldan 21 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istenmişti.
(YM-ET-Y)

08.01.2013 12:47:51 TSI

Editör: Wan Haber