Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı meslek Yüksek Okulu öğrencileri sosyal sorumluk projesi dersi kapsamında Aşağıdağ Köyü İlkokulunda 15 öğrenciye yiyecek ve giyecek yardımında bulundu.
BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, öğrencilerin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Alaplı'da birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi.
Öğrencileri ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal hayata destek olmalarından dolayı da gurur duyduklarını belirten Henden, "Bu sene sosyal sorumluluk projesi kapsamında Alaplı'daki okullarımızda ne gibi eksiklikler var bunları önce gözden geçirdik. Bankacılık programı öğrencilerimizde bu kapsamda Aşağıdağ Köyü İlköğretim Okulunda çalışma başlattılar. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz için giyim ve gıda yardımında bulunmak için gece gündüz demeden çalıştılar. Yardım elimizi uzatmak istedik Bunun sonucunda da yaptıkları çalışmalar neticesinde 15 öğrencimize katkı sağladılar. 15 birinci sınıf öğrencilerimize mont, bot, gömlek, iç çamaşır, çorap ve gida yardımından oluşan kolileri hazırladılar. Bunları ihtiyaç sahiplerine teslim etmek için proje öğrencileri ve öğretmenleri Ömer Dereli ile birlikte buraya geldik. Bu davranışlarından dolayı öğrencilerimi kutluyorum. Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal hayata destek olmalarından dolayı da gurur duyuyorum. Projeye katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Proje öğrencilerinden bankacılık ikinci sınıf öğrencisi Meltem Su, proje kapsamında bir köy okuluna yardım etmek istediklerini söyleyerek "Arkadaşlarımızla birlikte ne yapabiliriz diye fikir alışverişi yaparken bir köy okuluna yardım edebileceğimiz fikri ortak düşünce olarak oluştu. Bizim için en mantıklı olan buydu. Köy okullarında ihtiyacı olan öğrencinin daha fazla olabileceğini düşündük. Bizler arkadaşlarımızla birlikte uzun ve yorucu bir çalışma başlattık. Proje sonunda minik insanlarının yüzünü güldürdüğümüz için çok mutluyuz. Yorucu geçen günlerin yorgunluğunu minik kardeşlerimizin yüzünün gülmesiyle unuttuk. Çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla beraber bunu başardık. İnşallah yeni projelerle eğitime destek olmaya çalışacağız" diye konuştu.
(HH-SA-Y)

24.12.2012 19:15:29 TSI

Editör: Wan Haber