Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencileri, şehre 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kampüse ulaşmakta zorluk yaşadıklarını ileri sürerek farklı bir eyleme imza attılar. Bir grup üniversite öğrencisi, bindikleri eşeklerde ellerinde pankartlarla protesto gösterisi yaptı.
Tek güzergahtan gerçekleşen otobüs seferlerinin yetersiz olduğunu öne süren bir grup MKÜ öğrencisi, alana getirilen 2 eşeğe binerek eylem gerçekleştirdi. "Ulaşım sorununu çözdük, Antakya Büyükşehir olma yolunda" yazılı dövizleri taşıyan öğrenciler, aynı zamanda davul zurna eşliğinde halay çektiler. Eylem alanına getirdikleri 2 eşeğe, Antakya-Kampüs arasında ulaşım yapan "7 Numaralı" Özel Halk Otobüsü'nün numarasını asan öğrenciler, bir süre yürüdü.
Öğrenciler adına açıklama yapan MKÜ Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ali Kamalak, bu güne kadar sorunlarına çözüm bulunmamasından kaynaklı bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Üniversiteye Antakya merkezden ulaşmanın artık çileye döndüğünü söyleyen Kamalak, "Yağmurda ve soğukta bu çileli yol bitmek bilmeyen bir işkenceye dönüşüyor. Öğrenciler ve üniversite personelinin de aralarında bulunduğu 20 bin civarında insan mağdur. Araştırma Hastanesine gitmek için 2 dolmuş değiştirmek zorunda kalan vatandaşlarımız da hesap edilirse sorunun boyutu daha da genişlemekte. Bizler, modern çağda ilkel yollara başvurmak zorunda kaldık. Belki sesimizi daha gür duyurmuş oluruz. Üniversiteye ulaşım için sadece bir güzergahtan dolmuş hattının olması öğrencileri ve vatandaşları mağdur etmektedir" diye konuştu.
Yapılan bu açıklamanın ardından öğrenciler bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
(ADM-AKL-ÖZ-Y)

05.01.2013 14:48:29 TSI

Editör: Wan Haber