MALATYA - Malatya Özel Hacı İbrahim Akbulut Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu öğrencileri, Muharrem ayı dolayısıyla mahalledeki komşularına aşure dağıttı. Yurt Müdürü Ahmet Kaykı, Muharrem ayının İslam dininde ve Türk geleneklerinde örnek alınacak manevi değeri yüksek bir ay olduğunu söyledi.

Muharrem'in; ilahi bereketin, feyzin, rabbani ihsan ve keremin bollaştığı bir ay olduğunu belirten Kaykı, bu tür gelenek ve adetleri yaşamak gerektiğini dile getirdi. Kaykı, "İslam dinine göre farklı bir yeri olan Muharrem ayında bulunuyoruz. Bu ayın faziletinden yararlanmak için biz de bin 200 kişilik aşure tatlısı hazırladık. Hazırladığımız tatlıyı yurdumuzun da içinde bulunduğu Zafer Mahallesi'ndeki komşularımıza dağıttık." dedi.

Aşurenin, birlikteliği ve beraberliği temsil eden bir tatlı olduğunu vurgulayan Kaykı, "Hz. Peygamber'in (sas) ümmeti olarak, hiçbirimiz ırkımızla, dinimizle, rengimizle ve kabilemizle anılmayız. Hz. Peygamber Efendimiz'in de (sas) hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, 'İnsanlar tek bir vücut gibidirler'. Bu hadiste buyrulduğu gibi insanlara birlik ve beraberlik mesajı verilmiştir. Yüzyıllardır süregelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Öte yandan, Malatya Özel Turgut Özal Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği de Malatya Park Alışveriş Merkezi önünde bin 200 kişiye aşure dağıttı. Lise Müdürü Şahin Olgun, "Kültürümüzü; öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz arasında birlik, beraberlik ve kaynaşma anlamında yaşatmak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. Aşure gününde herkes imkanı nispetinde ailesine, akrabası ve komşularına ikramda bulunur. Bu da birlik ve beraberliği pekiştirir. Biz bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen öğrencilerimize, desteklerini esirgemeyen velilerimize ve bizlerin her zaman yanında olan okul aile birliğimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diye ifade etti.



CİHAN

Editör: Wan Haber