Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden olan Uludağ'da üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen festivaller renkli görüntülere sahne oldu. Final sınavlarını atlatan öğrenciler, Uludağ'da kayak yaparak stres attı.
Uludağ, üniversite öğrencilerini ağırladı. Üniversite öğrencilerin için düzenlenen festivallerde birbirinden ünlü sanatçılar zirvede konser verdi. Bugün Hande Yener ve Kenan Doğulu'nun konser vereceği Uludağ'da, üniversite öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu. Üniversitedeki final sınavlarını geride bırakan bine yakın öğrenci, Uludağ'a akın etti. Başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler, kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Uludağ'da kayak yaparak sınavların stresini doyasıya attı. Uludağ'da 13 Şubat'a kadar sürecek Avea Whitefest festivali öğrencileri buluşturdu. Müzik, eğlence ve kayak tutkunlarını buluşturan festivalde Serdar Ortaç, Yalın, Fatih Ürek, Gülşen ve Ozan Çolakoğlu gibi sanatçılar konser vererek öğrencilere unutamayacakları bir tatil yaşattı. Birbirinden renkli organizasyonlar sayesinde otellerin doluluk oranları ise yüzde 100'e yaklaştı. Otel işletmecileri, üniversite öğrencilerini ilgisinden memnun olurken, yurt dışından gelen bazı turistler de pistlerde kayak yaparak tatil yaptı.

"SINAVIN BUNALIMINI ULUDAĞ'DA ATTIK"
İzmir Ekonomi üniversitesinden Uludağ'a gelen öğrencilerden Turan Gümüşkesen, "Uludağ umduğumuzdan da çok güzel. Sınavlarla dolu bir dönemi geride bıraktık. Uludağ'daki bu organizasyonlar bizim için güzel oldu. Sınavların stresini doyasıya attık" dedi.
İstanbul Kültür Üniversitesi'nden gelen Ayşegül Altun isimli öğrenci ise Uludağ'a sık sık geldiğini belirterek, zirvede kaşak yapmanın tadına doyamadığını kaydetti.
Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği zirvede, ulaşım konusunda da bazı sıkıntılar oluşuyor. Otopark eksikliğinden dolayı bazı sürücüler yer bulmakta sıkıntı yaşadı.
(YS-AF-Y)

11.02.2013 16:53:09 TSI

Editör: Wan Haber