Balıkesir Üniversitesinde (BAÜ) öğrenim gören öğretmen adayı gençler, bir köy okulunda kütüphaneyi boyadı, okulun çevre düzenlemesini yaptı.
Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) öğrencileri Balıkesir İl Mili Eğitim Müdürlüğünün yardımlarıyla Kurtdere Köyü İlköğretim Okulunun onarım çalışmalarını yaptı. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. İsmail Arslan önderliğinde Kurtdere Köyü İlköğretim Okulunda çeşitli onarım ve iyileştirme faaliyetlerinde bulundular. Düzenlenen organizasyon için sabahın erken saatlerinde Necatibey Eğitim Fakültesinde buluşan öğrenciler Kurtdere'ye hareket etti. Köye ulaşan öğretmen adayları, kendilerini okulda karşılayan köy halkı, öğrenciler ve velilerle birlikte köy kahvaltısı yaptı. Daha sonra işbaşı yapan öğrenciler ilk olarak okul kütüphanesini boyarken, mevcut kitapları sınıflandırdıktan sonra da yeni alınan 600 kitabı raflara yerleştirdi. Çalışmanın sonunda sınıftaki sobanın başında toplanan öğretmen adayı öğrenciler ısınarak dinlendi. Grup, köy halkıyla birlikte okulun çevre düzenlemesini yaptıktan sonra köyden ayrıldı.
Uygulamayı gerçekleştiren öğrenciler, kendilerine gönüllü olarak katılan öğretmen adayı arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdikleri etkinlik ile bir köy okuluna atandıklarında nelerle karşılaşacaklarını ve okulun sadece sınıflarla sınırlı olmadığını gördüklerini belirtti.
(YU)

11.12.2012 17:47:56 TSI

Editör: Wan Haber