Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup, aralarında topladıkları oyuncakları dar gelirli ailelerin çocuklarına hediye etti.
10 gün önceden etkinlik yapmak için karar alan grup, öğrenci arkadaşları ve üniversite personeli hatta öğretmenlerine dahi durumu anlatarak yardım talep etti. "Okumuş insan halkın yanındadır" sloganıyla 500 civarında oyuncak toplayan grup, daha sonra oyuncakları tek tek paketleyerek hediye edilmeye hazır hale getirdi. İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı üzerinde toplanan grup hediyeleri Emek, Gültepe ve Çarşı mahallelerinde dağıtacaklarını bildirdi.
Grup adına açıklamalarda bulunan Soner Türkyılmaz, bu faaliyeti her yıl tekrarladıklarını belirterek, "Yeni yılın gelmesi ile dar gelirli ailelerin çocuklarını sevindiriyoruz. 5 ila 15 yaş arası çocuklara dağıttığımız oyuncakların yanında onlara kuru pasta ve meyva suyu da ikram ediyoruz. Bize öğretmenlerimiz ve birçok öğrenci arkadaşımız yardımcı oldu. Böyle güzel bir etkinliğe fayda sağlayan herkese tekrar teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
Grup yapılan açıklamanın ardından hatıra fotoğrafı çektirerek, hediyeleri dağıtacakları mahallelere dağıldı.
(FS-GÖ-MŞ)

05.01.2013 17:19:55 TSI

Editör: Wan Haber