Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi son zamanlarda artan enfeksiyon hastalıklarına dikkat çekti.
Mevsimsel değişiklik ve halk arasında artan özellikle gribal enfeksiyonlara karşı korunmalarını tavsiye eden üniversite hastanesi baştabibi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu, son zamanlarda ülke genelinde hastanelerde artan enfeksiyonla korunma çalışmalarını anlatarak, hastanelerinde bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. İbrahim Can Küçükoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Hastane enfeksiyonları son yıllarda ülkemiz de dahil tüm dünyada önemli hasta olma ve ölüm nedenidir. Hastane enfeksiyonlarının kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın da önerisi doğrultusunda hastalıklara ait verilerin düzenli olarak toplanması, bu verilerin analiz edilerek değerlendirilmesi ve ilgili birimlere dağıtılması işlemleri yapılmaktadır. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2012 yılı içinde taşeron firma hastanemizin temizlik işini 112 elemanla yürütmüştür. 16 bin 837 metrekare kapalı alanımızda dezenfeksiyon ve temizliğin gerçekleştirilmesi amacıyla, 400 kilogram yer yüzey dezenfektanı, 350 litre hızlı yüzey dezenfektanı, 750 el dezenfektanı, 220 kilogram yüksek yüzey dezenfektanı, bin 330 lire yüksek düzey alet dezenfektanı, 4 bin 500 litre çamaşır suyu, 7 bin 500 kilogram sıvı sabun, 8 bin kilogram evsel atık poşeti, 3 bin 600 kilogram tıbbi atık poşeti, bin 200 adet tıbbi atık kutusu, 33 kilogram haşere ilacı, bin 500 adet fare ilacı, 300 adet hamamböceği ilacı, bin 600 litre genel amaçlı temizlik maddesi kullanılmıştır."
Prof. Dr. Kürkçüoğlu ayrıca, hasta ve hasta yakınlarının hastaneyi ziyaretlerinde gerek doktorların gerekse hastane çalışanlarının bu konuda öneri ve tavsiyelerini dikkate almalarını ve hastane yönetmeliğine uymaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
(RÇ-MEF-Y)

31.01.2013 18:54:50 TSI

Editör: Wan Haber