İstanbul Teknik Üniversitesi'nde işten çıkarılan asistanlar, YÖK önünde oturma eylemi başlattı.
YÖK'ün Bilkent'deki binası önünde toplanan, İTÜ başta olmak üzere çeşitli üniversitelerden gelen asistanlara, Eğitim-Sen'in yanı sıra Milli Eğitim Komisyonu'nun CHP'li üyesi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da destek verdi.
"Asistan kıyımına son", "Doktoralı işsiz olmayacağız", "50d'ye hayır" yazılı pankart ve dövizler açan grup adına yapılan açıklamada, Kamuoyunda 'torba yasa' olarak bilinen düzenlemenin yüksek öğrenim için öngördüğü 'azami süreler' uyarınca öğrenimleri devam ettiği halde 50d'li araştırma görevlilerinin işten çıkarıldığına dikkat çekilerek gelinen noktada 60'tan fazla araştırma görevlisinin işini kaybettiği vurgulandı.
24 Ocak'ta YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya ile yapılan görüşme sonucunda kendisinden mağduriyetlerini ve talepleri genel kurula taşıyacağı sözünün alındığını belirtilerek, bu sözün ve taleplerin takipçisi olmak için gelindiği ifade edildi.
Taleplerinin, işten atılan asistanların geri alınması, azami süre uygulamasının kaldırılması ve İTÜ'de 33-a kadrosuna geçişte bölümlerin iradelerini yok sayan değerlendirme kurullarının kaldırılması olduğu vurgulandı.
CHP Sakarya Milletvekili Özkoç, asistanların taleplerini Milli Eğitim Komisyonuna taşıyacağını kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından grup oturma eylemi başlattı.
(BC-YHY-Y)

31.01.2013 15:05:28 TSI

Editör: Wan Haber