Kadın Dostu Kentler Projesi çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya gelen Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarete AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Müjde Demirkazık, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Projeye Malatya'nın da katılmasında AK Parti Milletvekili Öznur Çalık'ın önemli rol oynadığını belirten UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, programın Malatya'da yapılmasında ve gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi. Malatya'da yapılacak çalışmaların diğer illere model teşkil edeceğini vurgulayan Huque, "Malatya'da yerel eşitlik adına bütün adımların atıldığını görüyoruz. Yerel kalkınma planında yerel eşitlik faaliyetlerinin de dahil edildiğini görmek güzel bir gelişme. Fonumuzla Malatya Belediyesi arasında iş birliğinin artacağına inanıyoruz" dedi.
UNFPA, Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi'nin destekleriyle Kadın Dostu Kentler projesinde çok önemli adımların atıldığını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise projeye Malatya'nın dahil olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Malatya'nın kadın dostu bir kent olduğuna vurgu yapan Çalık, "Dünya genelindeki bu proje, 6 yıl önce Türkiye'de başlamıştı. Bu yıl Malatya'da da başladı. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, kadınlarımıza yönelik önemli projelere imza attı. Bu çalışmalar sayesinde Malatya kadın dostu kent olarak ilan edildi. Huzurlarınızda Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyorum" dedi.
Böylesine güzel bir projenin Malatya'da uygulanıyor olabilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya'nın hızla gelişen ve büyüyen bir kent olduğunu söyledi.
Kadınların sosyal hayatta yer almasının bu projeyle daha da aktif olacağına vurgu yapan Başkan Çakır, "Bu proje sayesinde Malatyalı kadınlarımız sosyal anlamda daha çok sorumluluklar alacak. Kadınlarımızın sosyal hayatta daha çok sorumluluk almasında kuralların değil anlayışların da gelişmesi lazım. Bu sorun sadece Türkiye'nin değil, Dünya'nın problemlerinden biri. Bu proje Malatya'mıza değer katacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, kayısı ve kayısı kristali hediye etti.
(NA-AŞ-Y)

28.01.2013 16:05:22 TSI

Editör: Wan Haber