Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Malatya Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti.
UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Birleşmiş Milletler Malatya Koordinatörü Müjde Demirkazık, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ile birlikte Vali Şahin'i makamında ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu.
Dr. Huque, Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, Malatya'da yapılan toplantı için Malatya'ya geldiğini, bu vesileyle de Vali Şahin'e nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirtti.
UNFPA ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik desteği ve İsveç Kalkınma ve İşbirliği Ajansı'nın (SIDA) mali katkılarıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Dostu Kentler Projesi hakkında Vali Şahin'e bilgi veren Dr. Huque, Malatya'da bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.
Vali Vasip Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Büyükşehir unvanını almış olan Malatya'nın Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında çalışmalarını tamamlayarak alacağına inandığım 'Kadın Dostu Kent' unvanından dolayı da mutluyum. Bu proje çalışmaları sonunda ilin planlamasında, yönetiminde ve günlük yaşamında kadınların aktif bir biçimde rol aldığı bir Malatya göreceğiz" dedi.
Dr. Huque, Vali Şahin'in kendisine kayısı ve kayısıyı tanıtan kitapçık hediye etmesiyle, Malatya'nın bu unvanlarından önce dünyanın kayısı başkenti unvanına sahip olduğunu da öğrendiğini sözlerine ekledi.
(NA-SO-Y)

28.01.2013 16:05:34 TSI

Editör: Wan Haber