AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Belediyesi hizmet binasının yapılacağı yeri doğru bulmadığını belirterek, "Böyle bir hesapsız işi biz bu zamana kadar Ordu olarak görmedik" dedi.
Milletvekili Ünal, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Ünal, AK Parti'nin seçim hazırlıklarına başladığını vurgulayarak, "Adaylık süreci seçime yakın süreçte ortaya çıkar. Biz bu adaylık sürecine hazırlık yapıyoruz. Merkez ilçe teşkilatımız diğer ilçelerde de ilçe teşkilatlarımız sandık görevlilerine kadar teşkilat yapısı dünyada en güçlü yapı AK Parti yapısıdır. Bu üye sayısıyla da böyledir. Bu defa daha fazla sorumluluk alarak bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bizim her mahallede görevli arkadaşlarımız var. Şimdi bölgeyi tarıyoruz. Ama sorunları hep beraber yaşıyoruz. Bu sokağı kaldırımları hep beraber geziyoruz. Sürekli gözlemleme yapmak aynı zamanda da tespit etmek anlamına geliyor" diye konuştu.
Milletvekili Ünal, Ordu Belediyesi hizmet binası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Belediye hizmet binası bir partinin merkez binası değil ki. Burası CHP il binası olmayacak. Bir belediye binasını halen varlık gösteremeyişi 'Ordu Belediye binası nerede' diye devlet idarecisi yurt dışından buraya gelse, biz '5'e, 6'ya bölünmüş belediyenin bir kısmına götürelim' diyeceğiz herhalde. Böyle bir hesapsız işi biz bu zamana kadar Ordu olarak görmedik. Yapılanları kendinden görmek, kerameti kendinden görmek ama yapılamayanı da iktidara atmak bazılarının işidir. Adettendir. Hal bu ki vatandaş bunu yemiyor. Pazara çıkan bir hanımefendi cebine ne koyduğunu bilir, pazardan ne alacağını bilir. Bir belediye başkanına düşense projesini hazırlar, yerini hazırlar, bütçesini hazırlar kazmayı vurur. Yıktıktan sonra düşünüyorsanız burada bir sorun var demektir. Kamuoyunda yer tartışılıyorsa burada bir sorun var demektir. Belediye hizmet binası bir partinin merkez binası değil ki. Burası CHP il binası olmayacak. Burası Ordu Belediye binası olacak. Bu bina tabii ki kamunun vicdanına uygun yerde, uygun şekilde yapılması lazım. Ordu bu kadar uzun süre belediye binasız kalmamıştı. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Kabul etmek mümkün değildir. Şöyle söylemler duyuyoruz" iktidar bize bu konularda yardımcısı olmuyor" bizden hangi konuda yardım istemişlerde biz vermemişiz. Şimdi binanın yerini hazırlamadan yıkılmasını da bize mi? mal ediyorlar acaba. Beceriksizliklerin tamamı AK Parti'ye ait, yapılan güzellikler onlara ait! Bakın bunları vatandaşların iyi gözlemlediği kanaatindeyim. Görüyorlar. Ordu Belediyesi'ni biz yönetmiyoruz" diye konuştu.
"Ordu Belediyesi'ne biz iktidar partisi olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz" diyen Milletvekili Ünal konuşmasına şöyle devam etti: "Her türlü ödenekleri kesilmeden buraya zamanında geliyor. Kasalarına aktarılıyor. AB kaynaklarında da kendilerine, arıtma tesisi gibi önemli tesislerinde önemli katkılar verdik. Ordu'nun içme suyu ile ilgili sorununa da destek vermeye çalışıyoruz. Biz elimizden geleni yaparken, bunlarında ifade edilmesini isteriz. Bunlar ifade edilmiyorsa daha önceki belediye başkanları çıksın açıklama yapsın. Daha önce muhalefet döneminde ödenekler nasıl kesilmiş, nasıl deveden kuşa çevrilmiş bir baksın. Onların yaşadıkları sorunu Seyit Torun, yaşamıyor. Burada biz böyle bir sıkıntı vermek değil, her yönde desteklemeye çalışıyoruz. Bakın teleferik yapıldı. Teleferiğin kaynağı nereden geldi? Gelen paranın büyük bir kısmı İller bankasından geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kaynaklarından geldi. Kredi olarak gelmiş olabilir ama kredinin onay merci AK Parti hükümetidir. Bu hükümet bu projeyi onaylamasaydı bu krediyi onaylamazdı. Yerini tartıştık, halende tartışırız. Şimdi kendi ayağına dolanmaya başladı. Mevcut yere belediye binası düşünürken yukarıdan teleferik telleri geçiyor. Ben kaç katlı yapabilirim diye düşünüyor. Allah aşkına bunu bir Ordulu vatandaş olarak söylüyorum. Biz de burada yaşıyoruz. Bizim paralarımızla mantıklı hizmet üretilmesi lazım. Ben arzu ederdim ki bu Ordu 2-3 yıllık değil, uzun soluklu planlar yapılsın. Bu planlar çerçevesinde hizmetler üretilsin. Ama maalesef, biz onları göremediğimiz gibi birde yaftalama var. Belediye bir yarış işidir. Sadece AK Parti değil, birçok parti vardır. Bu partilerin bir kısmı aday çıkartmayacaktır ama bir kısmı ise aday çıkartacaktır. Dolayısıyla kimsenin iradesine kimse ipotek koymaz. Biz şunu arzularız, tek başına hareket eden bir siyasi parti değiliz. Biz istişare içinde hareket eden bir partiyiz. Bu işe sahip çıkmak isteyen her kim olursa sivil toplum örgütlerinden mahalledeki vatandaşlar Ordu daha iyi yere gelsin, daha iyi olsunun hesaplarını yapalım."
Karayolları Ordu Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu araziye Ordu Valiliği'nin yapılması konuşulurken, Milletvekili Ünal, "Karayolları'nın şube müdürlüğü şuan şehrimizin tam göbeğinde Civil Deresi'nin kenarında. Bu bölge artık Karayolları'nın işlevini göz önüne aldığımızda bu bölge onlara artık lüks geldiğini oranın Ordu'nun daha çok ihtiyacı olan şekilde değerlendirebileceğimizi düşündürüyor ancak bakanlıkların her birinin kendi arazisi ve üzerinde koydukları bazı kuralları var. Burası Ulaştırma Bakanlığımıza ait bir yerdir. İçişleri Bakanlığı'na ait da bir valilik var. Valiliğin bu alana taşınması bir süre önce gündeme gelmişti. Bu olayı n sıcaklığını kendi içimizde muhafaza ediyoruz ama çok net adımlar ortaya çıkmadığı için kamuoyuyla paylaştığımız bir gelişme ortaya çıkmadı. Karayolları bizden bu kıymetli bir arazidir. Bu arazinin karlığından eşdeğer bir arazi istiyoruz. Ordu zaten arazi fakiridir. Okul yeri arıyoruz. Vatandaşımızın hibe ettiği araziye yapıyoruz. Biz vazgeçmedik, o yere yine talipliyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada valiliğin orduya yakışır bir yere ve yapıya sahip olmasını arzularken bir tarafta belediyenin de bu alanda bir talebi olmuştu. Biz buna itiraz etmedik. Bize yer vermiyor derlerken, sanki oradan yer alınmış, ordu valiliği projesi bitmiş gibi bir şey yok. Buna kim inanır. Eğer böyle bir mümkünat olursa ben kendi adıma ve partim adıma söylüyorum. Biz belediyeye de her konuda destek oluruz. Olmayan bir şeye renk vermek mantıklı değildir. Bugün Ordu Belediyesi'nin merkez binası yok. Hizmet veremez duruma gelmiş. Bunun derhal binaya ihtiyacı var. Oranın çözülmesine yetişirse sonuna kadar destek vermeye hazırım. Mevcut yeri uygun görmediğimi defalarca söylemiştim. Ordu gelecekte büyükşehir olacak. Bunun kaçarı yok."
(RCP-SLH-Y)

28.01.2013 15:06:51 TSI

Editör: Wan Haber