Trabzonspor'da 6 aylık bir aradan sonra yeniden yardımcı antrenörlük görevine dönen Ünal Karaman, bordo-mavili camianın hizmetkarı olduğunu belirterek, "Malzeme toplanacaksa onu da yaparız, ya da gelecekte Ünal Karaman'ın başkanlığı da konuşulur. Kendimizi belli bir görev kimliği içinde daraltmayız" dedi.
Belek kampında düzenlenen barbekü partisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünal Karaman, kendisine ihtiyaç duyulan her anda her zaman Trabzonspor'un hizmetinde olacağını kaydetti.
Takımın son durumu hakkında bilgiler veren Karaman, "Arkadaşlarımızın yeteneği var doğrudur. Herkes bunu kabul ediyor ama yeteneklerini açığa çıkarmak da ayrı bir yetenektir. Bizim bunları açığa çıkarmakta sorunumuz oldu. Başka şeylerin arkasına sığınmak bizim kabul edeceğimiz insan kalitesinin sergileyeceği tavır ve davranış değil. Önce bu var olan yeteneklerini açığa çıkarmaya gayret gösterip, ikinci yarıda inşallah saha sonuçlarını da yansıtmaya gayret göstereceğiz. Bunun getirisi mutlaka iyi olacaktır. İki kupa maçını aldığımız takdirde grupta önemli bir adım atmış olacağız. Bundan sonra yarı final ve final kalıyor. Bu da Avrupa'ya gitmek için önemli bir avantaj. Ligde de kaybedilmiş hiçbir şey yok bana göre. Herkes ne kadar iddialıysa Trabzonspor da şampiyon olmak için o derece iddialıdır. Bizim her mevkideki oyuncumuz, lig için yeterli. Bunu samimi olarak söylüyorum. İlk yarı performansını beğenmediğimiz veya geride düşündüğümüz arkadaşlarımızın performansını üst düzeye çekmek bizim için en önemli transfer olacaktır. Bu konuda ligde iddialı olacak takımlardan biriyiz. İnşallah bunu başarmaya çalışacağız. Ama dışarıdan yeteneklerine güvendiğimiz inandığımız genç arkadaşlarımız olursa da bunları da dikkate alırız" diye konuştu.
Görev tanımıyla ilgili soruları da cevaplandıran Ünal Karaman, "Burası benim camiam. Takım olarak artılarımız olduğu kadar eksilerimiz de olacaktır. Biz bu eksileri gidermek adına buralardayız. Eğer gücümüz olur yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Bunun kademesi futbolcu olabilir, idari boyut olabilir teknik boyut olabilir ama kendimizin ne hissettiğimizden ziyade bu işe Trabzonspor formasıyla gönül vermiş milyonlar var. Onların heyecanı Ünal Karaman isminin çok çok daha önündedir. Dolayısıyla bu heyecana bizim kayıtsız kalma şansımız lüksümüz yok. Böyle bir pozisyonda görev aldık. Belki de gelecekte Ünal Karaman'ın başkanlığını konuşacağız. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bugün şu anki görevimdeyim. Yarına ne olacağını bilemiyoruz. Şundan insanlar emin olsunlar; biz belli bir kimliğin etrafına sığamayacak kadar geniş bir insanız. Bizi belli bir kimliğin içinde daraltmak bizim ancak ruhumuzu sıkar daraltır. Malzeme toplanacaksa onun içinde de oluruz. İdari boyutta olacaksa onun içinde de oluruz. Kendimizi Trabzonspor'un hizmetkarı pozisyonunda görev almış hissediyoruz" ifadelerini kullandı.
(EYB-BH-S)

05.01.2013 17:26:40 TSI

Editör: Wan Haber