AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordulu olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın görevden alınmasını değerlendirdi.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu İş Adamları Derneği(ORİŞAD) tarafından geleneksel hale getirilen kahvaltı programına konuk oldu. Milletvekili Ünal'ı ORİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz ve yöneticileri karşıladı. Milletvekili Ünal, kahvaltının ardından yaptığı açıklamada, kabinede yapılan değişik ile ilgili değerlendirmede bulunurken, "Biz Ordu olarak hep bakanlarımız ile beraber olduk. Daha öncede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız vardı. Tabii ki bu makamların emanet olduğunu bilmek lazım" dedi.
Ünal, "Değerli bakanımız İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ve enişte bakanımız Recep Akdağ güzel hizmetler yaptılar" diyerek şunları kaydetti: "Biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hangi görevini yaparken geriye güzel şeyler bırakmak, hoş seda bırakmak önemlidir. İşin hakkını vermek önemlidir. Hem ülke adına hem de ilimiz adına her iki bakanımızın da önemli katkıları oldu. Ben dolayısıyla kendilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ülke idaresinde Başbakanımızın onayladığı, bizzat kendisinin karar verdiği bir durumdur. Bakan sayısı 81 değil, sınırlıdır. Biz Ordu olarak hep bakanlarımız ile beraber olduk. Daha öncede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız vardı. Tabii ki bu makamların emanet olduğunu bilmek lazım. Bunu en iyi bilen parti AK Parti'dir. Bunu değerli bakanlarımızda milletvekillerimizde başbakanımızda biliyor. Biz emanetçiyiz diyor. 'Genel başkan en fazla üç dönem seçilebilir' maddesini tüzüğüne koyan tek lider sayın başbakanımızdır. Dünya liderliği noktasına gelmiş büyük bir idareci kendisinin üç defa genel başkan olabileceğine sınır koymuştur. Emanetçi olduğunu bilen bir başbakandır. Ordu'da sayın bakanımız Ordu'ya milletvekili olarak önemli hizmetler vermeye devam edecektir. Biz buna inanıyoruz. Biz bir ekibiz. Ordu'daki milletvekili arkadaşlar olarak Ordu'nun hizmetinde olacağız. Gelen yatırımlar bugüne kadar nasıl geldiyse bundan sonra gelmeye ve inşasına devam edecektir. Bununla ilgili hiçbir tereddüde gerek yok. Ordu'ya gelen bütün yatırımların ve gelecek olan yatırımların takipçisi olacağız. Burada bir ihmal yapmamak adına, bir hemşehrimizde genel başkan yardımcısı olduğunu hatırlatmak isterim. Numan Kurtulmuş beyefendide Ordu'ya sevdalı bir insandır. Başbakanımız da Ordu'ya ilgilidir. Hiçbir zaman ilgisiz kalmadı. Bugüne kadar, bütün yatırımlarımıza destek verdi. Bundan sonrada destek verecektir. Bütün bakanlarımız böyledir. Ben Ordu'nun bundan sonraki dönemde de aynı güzellikte daha fazlasını da alarak hizmetlerini yapmaya devam edecektir."
"Ordu olarak birçok alanda önemli yatırımlar aldık" diyen Milletvekili Fatih Han Ünal, "Sadece devlet yatırımları değil, turizm mekanları, sanayi, çağrı merkezleri açıldı. Gençlerimiz iş sahibi oldu ama biz bunlar yeterli görmüyoruz. Ordu'yu daha iyi noktalara taşımamız lazım. Bunu hep beraber omuz omuza dayanarak el birliği ile geleceğe 2023'e çok daha iyi seviyeye getirmek için gayret içerisinde olacağız. Gelecek nesillere iyi bir Ordu bırakmak arzusundayız. Türkiye'nin denize dolgu tek hava alanına ev sahipliği yapacakken, Karadeniz-Akdeniz yolunun da son etap ihalesi yapıldı. Biz bize düşen kısmı çok ivedi şekilde yapıyoruz. Çambaşı bizim hemen dibimizde havasıyla, doğasıyla en farklı yaylalardan bir tanesi olan yaylamızın Kabadüz ile yayla arasında ki yolun ihalesini gerçekleştirdik. Orada da bu inşaatı oraya gidenler görecektir. Çambaşı-Kabadüz yolunu tamamlar tamamlamaz, arkasından Kabadüz-Ordu arasında yeni bir güzergah üzerinde çalışma yapılıyor. Bu proje aşamasında olduğu için bu çalışmayı takip ediyoruz. Bu yolunda projesini tamamlayıp inşallah ihale sürecine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE FAKÜLTELERİNİ HIZLA İNŞAA EDİYORUZ"
AK Parti Ordu Milletvekili Ünal, "Ordu Üniversitesi ilk kurulduğunda bizi sadece tabela astınız diye eleştiriyorlardı. Şimdi çok ciddi kampüs olanı oluyor" diyerek şöyle devam etti: "Üniversitemizin içerisine giren arkadaşlar önceden eleştirirdi. Sadece bir tabela astınız ne oldu derlerdi. Her şeyin bir başı vardır. Bir üniversiteyi açarsınız ondan sonra fakülteleri açarsınız. Şimdi biz o fakülteleri hızla inşa ediyoruz. Kısa sürede kompleksini öğrenci yurdunda çok hızlı bir yükselme oldu. Biz uydu fotoğrafları ile de inceliyoruz. Çok ciddi bir kampüs haline gelmeye başladı. İnşallah yakın tarihte de tıp fakültesi hastanesini kurmak istiyoruz. 600 yataklı hastaneyi kurmak istiyoruz. Orada şu anda istimlak ile ilgili süreç işliyor. Onun ödeneğini ayırmıştık. En kısa sürede de bu hastanenin temelini atarız. Projesini tamamlar ve hayata geçiririz."
(RCP-SLH-Y)

26.01.2013 11:53:40 TSI

Editör: Wan Haber