Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Araştırma ve Tez Değerlendirme Yarışmaları Ödül Töreni ile "Spor Yönetiminin Sorunları" konulu konferansa katıldı.
Levent Büyükdere Plaza'daki Türkiye Sigorta Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen Araştırma ve Tez Değerlendirme Yarışmaları Ödül Töreni ile "Spor Yönetiminin Sorunları" konulu konferansın açılışında konuşan Ünal Aysal, spor kadar birleştiriciliği olan ve entegrasyonu kolaylaştıran başka bir şey olmadığını söyledi.
Aysal, Almanya'da geçtiğimiz günlerde yaptığı temaslar hakkında bilgi vererek, "Bu dost ülke kendi içinde Entegrasyon Bakanlığı kurmuş. Bu bakanlığın her taraftan aldığı destek var, ama bir türlü Almanya içindeki yabancıları bir araya getirip, onları Alman halkıyla özdeşleştirme başarısını maalesef gösterememiş. Almanya'nın tam ortasında yapmak istediğimiz altyapı projesi büyük destek gördü" dedi.
Toplantıda Kısmet Erkiner'in spor yönetimi konusunda konferans vereceğine dikkati çeken Ünal Aysal, "Her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. 40 senelik meslek hayatımda her şeyi öğrendiğimi zannettiğim bir dönemde, spor yöneticiliğine başladığımdan beri her gün kendimi yenileme ihtiyacını duyuyorum. Hala çok geride olduğumun farkındayım. Ancak camiamızın, toplumumuzun, ülkemizin bu birleştirici unsura ne kadar ihtiyacı olduğunu da her gün daha fazla hissediyorum" şeklinde konuştu.
İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara ise konuşmasında vakıf hakkında bilgiler verdi. İncekara, daha sonra Aysal'a desteklerinden dolayı plaket verdi.
Açılış konuşmalarının ardından yapılan ödül töreninde, 8. Ünal Aysal Tez Değerlendirme Yarışması'nda doktora dalında ödüle layık görülen Okan Acar, Ayşen Araç ve Zekeriya Yıldırım'a, yüksek lisans dalında da Zeynep Kaya, Çiğdem Yatağan ve Mehmet Bölükbaş'a ödüllerini Ünal Aysal verdi.
3. Prof. Dr. Orhan Dikmen Araştırma Yarışmasında ödüle layık görülen Doç. Dr. İrfan Kalaycı'ya ödülünü de vakıf başkanı Ahmet İncekara sundu.
(BÇ-BÇ-S)

07.02.2013 16:20:46 TSI

Editör: Wan Haber