Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bir aracın çarpması sonucu yaralanan gencin 4,5 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret etti. Başkan Akaydın, ailenin elektrik parasını ve medikal masraflarını karşılama sözü verdi. Rusya'dan gelen bir işadamı ise yanında getirdiği Rusya'nın çeşitli bölgelerinin fotoğraflarını Umut'a gösterdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Rusya'da yaşayan Türk işadamı Akın Dal, Antalya'da 4,5 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu yaralanan gencin koruyucu anne görevini yürüten Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret etti. Girişte Başkan Akaydın'ın elini öpmek isteyen Kabadayı'ya, Başkan Akaydın, "Asıl eli öpülecek birisi varsa o da sensin" dedi.
Gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Mustafa Öz' adıyla kimlik verdiği ancak hastanedekiler ile Gülsüm Kabadayı'nın 'Umut' ismini verdiği konuşamayan, yatalak gençle ilgili bilgi alan Belediye Başkanı Akaydın, aileye her türlü destek sözü verdi.
Koruyucu anne Gülsüm Kabadayı önce Umut Vakfı'nın kurulmasını istedi. Başkan Akaydın ise, "Belediyenin vakıf kurması hukuken pek mümkün değil. Çok zor bir iştir. Bunu, zengin bir işadamı yapabilir" dedi. Kabadayı daha sonra elektrik ve medikal masraflardan yakındı.
Belediye Başkanı Akaydın'ın evlerine 'Başkan' olarak değil sağlıkçı olarak geldiğini belirten Gülsüm Kabadayı, şunları söyledi: "Çok duygulandım. İyi ki Türkiye'deyim, iyi ki Türk hekimlerimiz var. İnanıyorum ki Umut burada konuşacak, yürüyecek ve düğününü de burada yapacağız."
Başkan Akaydın da ailenin elektrik ve medikal masraflarını karşılama sözü verdi. Sağlık adına üzücü bir durum olmasına karşın insanlık adına dünyaya örnek bir davranışın olduğunu belirten Akaydın, şöyle konuştu: "Burada, dünya insanlarına önemli bir mesaj var. Bu mesajda sevgi var, umut var. Bu şeyi oluşturan onun oğulları ve bu gördüğünüz sıcak yuva. Rusya, bizim çok önem verdiğimiz bir komşumuz. Antalya'nın turizm ekonomisinde de çok büyük ağırlığı var. Her sene Rusya'dan 2,5 ile 3 milyon arasında turist ağırlıyoruz. Belediye olarak Rusya'nın 3 şehri ile kardeşiz. Devlet adamlarının oluşturduğu protokol başta olmak üzere hiçbir faaliyet Gülsüm Kabadayı'nın iki toplum arasındaki kardeşliği ve dostluğu kadar destekleyemez. Bütün insanlık adına büyük bir ders var burada. Zalimlik yapan, terör uygulayan insanlara çok önemli bir mesaj var. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak buradaki sevginin dağıtımında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız."

TÜRK İŞADAMI RUSYA'DAN UMUT İÇİN GELDİ
Ziyaret sırasında Rusya'da yaşayan Türk işadamı Akın Dal da üzerinde Rusya'nın çeşitli bölgelerinin fotoğraf ve kartpostallarını Umut'a gösterdi. Umut'la Rusça konuşan işadamı Dal, Rusya'da herkesin Gülsüm Kabadayı'ya hayran olduğunu belirtti.
İsrail'de yaşayan Rus bir ailenin yıllar önce kaybolan Ovan Genca isimli çocuklarının da Umut olabileceğini ve kendisi ile irtibata geçtiğini belirten Dal, koruyucu anne Kabadayı'ya yanında getirdiği çiçeği verdi, elini öptü.
(ÇY-SK-HO-Y)

04.02.2013 17:48:22 TSI

Editör: Wan Haber