Mersin'in Mut ilçesinde, bir yıldır karaciğer hastası olan 21 yaşındaki Hasan Sarı, yaşadığı olumsuzluklara rağmen organ nakli umudunu taşıyor.
Hastalığından dolayı çalışamayan 1,5 yıllık evli ve özürlü Sarı, rahatsızlığının bir yıl öncesi karın ağrısıyla başladığını belirterek, "Hastaneye gittim böbreklerinde taş var dediler. Daha sonra yapılan tetkikler sonucu karaciğer sirozu olduğumu öğrendim. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyorum. Karaciğer nakli için beni sıraya aldılar ama hâla bir sonuç çıkmadı. Hastalığım gün geçtikçe ilerliyor" dedi.
Devamlı kontrole gittiğini söyleyen Sarı, maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Evim kira, kontrol masrafları ve evimin masraflarını ödeyemez duruma düştüm. Şu an en çok isteklerimden biri yapabileceğim bir işte çalışmak. Hastalığımdan dolayı bana iş veren yok ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerden yardım bekliyorum."
Eşi Zülfiye Sarı (18) ise "karaciğer hastası eşine bazı kurumlar 'Çalışamaz raporu getirin. Eğer yüzde 50 rapor alırsanız işe alırız' dediler. Biz de müracaat edip rapor aldık. Şu an yüzde 50 çalışamaz raporu mevcut. Raporu götürdüğümüz halde bizi kapıdan çevirdiler" diye dert yandı.
Hasan Sarı'nın annesi Ayşe Sarı (45) da, oğluna biran önce karaciğer nakli yapılmasını isteyerek, "Çocuğumun böyle halini görmek beni yıkıyor" diyerek ağladı.
(HSÇ-HO-Y)

15.01.2013 14:21:35 TSI

Editör: Wan Haber