Antalya'da, 2008 yılında geçirdiği trafik kazasında felç kalan ve üzerinden kimlik çıkmadığı için devletin Mustafa Öz ismi verdiği Umut'a 'askerliğe elverişli değildir' raporu geldi.
Antalya'da 4,5 yıldan bu yana gönüllü anne Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği Umut'a geçen yıl Mart ayında askerlik yoklama kağıdı gelmişti. Aldığı haberle şoka girdiğini anlatan Kabadayı, şöyle konuştu: "Devletin koruması altında. Biz Umut diyoruz ama Mustafa Öz kimliği çıktığı için bu yüzden askerlik yoklaması gelmişti. Ben şoka girmiştim. Sonra bana anlattılar. Isparta'dan komutanlar geldi. Umut'u doktorlar muayene etti. 'Gülsüm anne çok kutsal bir görev yapıyorsun. Senin gelmene gerek yok dediler, biz hastamızı gördük. Raporu da evine getireceğiz' dediler. Dün Umut'un raporu geldi. Askerlik yapamaz diye. Ben gerçekten çok üzüldüm."
Ağırlığı 80 kilo olan 175 santim boyundaki Umut'un yüzde yüz yatağa bağlı olduğunu ve bunun raporda yer aldığını kaydeden Kabadayı, "Benim 4 askerim var. Üç oğlum bir de Umut. Dört oğlum oldu" dedi.

DÜNYA ANNELERİNİ ANTALYA'YA ÇAĞIRDI
Gülsüm Kabadayı, çok sayıda ülkeden insanların kendisine telefon ettiğini ve ülkelerine davet ettiğini söyledi. Gülsüm Kabadayı, 8 Mart'ta bütün dünya annelerini Antalya'ya davet ederek şöyle konuştu: "Yavrular annelerine kavuşsun, anneler yavrularına kavuşsun. Umut ve Gülsüm anne ışık oldu bütün dünyaya. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bütün dünya annelerini davet ediyorum Antalya'ya, Umut'un yanına."
(UG-SK-HO-Y)

06.02.2013 15:24:52 TSI

Editör: Wan Haber