Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞ-KUR, MEKSA ve AESOB tarafından ortaklaşa başlatılan "Umut Yıldızı" projesi kapsamındaki çocuklara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ayakkabı ve çeşitli spor malzemeleri hediye edildi.
Suça sürüklenen ve risk altında bulunan 16-18 yaş arası çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunarak topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırılmaları amacıyla 23 Kasım 2012 tarihinde başlatılan "Umut Yıldızı" projesi kapsamındaki 83 çocuğa, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ayakkabı ve spor malzemeleri hediye edildi.
Hediyeleri, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Sezer, Çocuk Şube Müdürü Mahmut Bakırlı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çalım, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti, MEKSA yetkilileri ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar
İlk olarak Akdeniz Sanayi sitesi içerisinde yer alan ve AESOB tarafından kiralanarak tahsis edilen eğitim merkezindeki kaynak, asansör sistemleri ve ahşap montaj elemanı kursu öğrencilerine hediyeleri Vali Yardımcısı Cevheroğlu tarafından takdim edildi. Cevheroğlu çocuklara hitaben yaptığı buradaki konuşmada, kursa katılan gençlerden kendisine bir söz vermelerini istedi. Cevheroğlu, "Hayatta kimin yarın ne olacağı ne durumda olacağını hiç kimse bilemez, bu yüzden sizden benim ricam bu zanaata devam edin ve bunun için bana söz verin. Bugün burada sizlere dağıtmış olduğumuz bu hediyeler sizlerin bu güzel başarılarınızın karşılığı olan bir ödüldür" diye konuştu.
Daha sonra Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Fabrikalar Mahallesi'nde tahsis ettiği üç katlı eğitim merkezinde pasta yardımcılığı, klima sistemleri ve kuaförlük kursu dallarında "Umut Yıldızı" projesi kapsamında eğitim gören erkek öğrencilere ayakkabıları hediye edildi.
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Genel Sekreteri Mehmet Işıldağ, "Umut Yıldızı" projesine katkıda bulundukları için gurur duyduklarını ifade etti. Işıldağ, "Dezavantajlı gruplara mesleki eğitim verilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu öğrencilerimize ayrıca kurslarını bitirdikten sonra iş bulmaları hususunda da AESOB olarak bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizler sivil toplum örgütleri olarak, bu kişilerin daha sonra kendi ayakları üzerinde durarak burada öğrenmiş oldukları ile mesleğe atılmalarının toplum için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Akdeniz Sanayi Sitesi'nde kiraladığımız bir iş yerini ve Fabrikalar Mahallesi'ndeki üç katlı eğitim merkezimizi bu gruplara tahsis ettik. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak da bu gruplara sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.
(SK-Y)

07.02.2013 15:53:46 TSI

Editör: Wan Haber