Yıllardır Van’da ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Van Umut Kervanı, Kurban Bayramı öncesinde giyim yardımında bulundu.

Van'da başlattıkları ‘Giyim Projesi’ ile ihtiyaç sahibi 150 aileye giyim yardımında bulunduklarını ifade eden Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Van Şube Başkanı Sabri Yıldırım, “Giyim projesi kapsamında iki günlük çalışmamız devam ediyor. Şuan yüze yakın ihtiyaç sahibi ailemiz, bayramlık giysilerini aldılar. İnşallah 150 çocuğumuzu burada giydireceğiz. Allah bize böyle güzel bir imkânı verdi ve bu insanları giydiriyoruz. Rabbim bizden yardımlarını esirgemeyen insanlarımızdan razı olsun” dedi. 

Umut Kervanı olarak dar gelirli ailelere farklı yardımlarının olduğunu dile getiren Yıldırım, “Umut Kervanı olarak gerek Türkiye’de gerek Somali, Myanmar, Arakan, Yemen, Filistin ve Suriye’nin çeşitli noktalarında kısacası dünyanın hemen hemen bütün noktalarında yardımlarımız oluyor. Bu yardımlara ek olarak Kurban Bayramı öncesinde çocuk giydirme yardımlarını da gerçekleştiriyoruz. Van’da ve dünyanın çeşitli noktalarında bu yardımları yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Hayırseverlere de seslenen Yıldırım, “Van olarak yetim kardeşlerimizi, yetim çocuklarımızı giydiriyoruz. Buradan hayırseverlere sesleniyoruz. Gelsinler, ihtiyaç sahibi çocuklara, yetimlere bir el uzatsınlar. Daha çok kişiyi giydirelim. Daha çok insana ulaşıp daha çok ihtiyaç sahiplerine el uzatalım. , Çünkü bölgemizde ihtiyaç sahibi fakir ailelerin sayısı fazla. Şuanda ancak 150 kişiyi giydirebildik. Bize bu konuda hayırlarını, desteklerini esirgemeyen hayırseverlerden, esnaflardan Rabbim razı olsun” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: Wan Haber