Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç kalan ve 'Umut' adı verilen gencin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'nın Rusya'da bir televizyon programına katılmasının ardından 5 kadın 'Umut'un kendi oğulları olduğunu iddia etti.
Rusya Devlet kanalında yayınlanan 'Pust Govoryat' isimli programa katılan 5 anne adayından DNA örneği alındı. Oğlunun bir striptiz kulübünde dans ettiğini söyleyen Moldovalı Elena Rotaru, Gülsüm Kabadayı'ya dizleri üste çökerek teşekkür etti. Umut'un kulağındaki küpe deliğine işaret eden Moldovalı Elena, oğlu Gerogi'nin de küpe taktığını bildirdi. Oğlunun şu anda 32 yaşında olduğunu söyleyen Elena Rotaru, Umut'u yüzündeki benden tanıdıklarını belirtti. Programın ikinci konuğu Rusya'nın Tomsk kentinin Kopılov kasabasından gelen Tatayana Kuklin de, oğlu pavel Kuklin'in 9 yıl önce kaybolduğunu, evli ve bir kız çocuğu babası olduğunu söyledi. Moldova'dan programa katılan üçüncü anne ise Lyudmila İlieş oldu. Program yayınlanmadan önce Gülsüm Kabadayı'yı rüyasında gördüğünü söyleyen İlieş, 'Umut'un 2007 yılında kaybolan oğlu Georgi olduğundan emin olduğunu söyledi. Kabadayı'ya teşekkür eden İlieş, "O kadını şimdi görsem ayaklarını ve ellerini öperdim. Ben onu doğurdum ama o ikince kez doğurdu" dedi.
Umut'un boynundaki yanık izine işaret eden İlieş Georgi'nin de babasının ağzındaki sigarayı almak istediği sırada boynunu yaktığını söyledi. İlieş, Moskova'da üniversite öğrencisi olan oğlu Georgi'nin kaybolmasının ardından babasının da dayanamayarak vefat ettiğini bildirdi. Dördüncü anne adayı Rusya'nın Krasnoyarsk kentinden olan Galina Çekalova, oğlunun 2002 yılında askere gittiğini 2003 yılında ise kaybolduğunu bildirdi. Umut'un kendi oğlu olduğunu iddia eden 5. anne ise Soçi kentinden olan Nina Solonenko, oğlu Sergey Çekalov'un 2006 yılında kaybolduğunu, arkadaşlarının oğlunun geceyken denizde boğulduğunu söylemelerine rağmen umudunun ölmediğini ifade etti.
'Pust Govoryat' programına katılan ailelerin konuşmasının ardından 'Umut'un annesi olduğunu iddia eden beş kadından DNA örneği alındı.
(ÖZ-D)

31.01.2013 19:28:24 TSI

Editör: Wan Haber