Antalya'da, dört yıl önce bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmadığı için 'Umut' ismi verilen gencin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Rusya'da katıldığı programın yayınını gözyaşları içerisinde izledi.
Rusya'da programın yayınlanmasının ardından kendisini hem yurt dışından hem de Türkiye'den çok sayıda kişinin aradığını söyleyen Gülsüm Kabadayı, katıldığı programı televizyondan izlerken çok duygulandığını anlattı. Türkiye'nin gücünü dünyaya ispat ettiğini söyleyen Kabadayı, "Bu duygu o kadar farklı bir duygu ki bir Türk kadını, annesi olarak ben gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü, Türkiye'nin gücünü bütün dünyaya Türk anneleri olarak ispat ettik. Çünkü biz Nene Hatunun torunlarıyız. Biz bunu gerçekten ispatladık" dedi.
Umut'a hayatı yeniden kazandırırken yalnız olmadığını ifade eden Kabadayı, şöyle konuştu: "Ben kendi başıma yapmadım, önce devletim, sonra Türk doktorlarım yardımcı oldu." Türkiye'de yıllardır Umut'un annesini bulamadıklarını söyleyen Kabadayı, şunları söyledi: "Türkiye'de sesimizi duyurduk ama bir de dünyaya, yurt dışına açıldık. Moskova'da sesimizi duyurduk. Orada Türkiye ayakta alkışlandı. Belgesel yaptılar bizi. 'Böyle bir şey olamaz. Bir Türk kadını bunu başardı' dediler. Ben başarmadım, Türkiye başardı."
Dört yıl boyunca Umut'a bakmaktan mutlu olduğunu dile getiren Kabadayı, bu durumun insanlara tuhaf geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüntüleri izlerken inanamıyordum. Su gibi geçti yıllar. Tekrar anne olduğumu hissettim. Doğurmak önemli değil, iş bakmakta."
Umut'un annesinin bir gün ortaya çıkacağına inandığını söyleyen Kabadayı, Rusya'da bir milletvekilinin bu konuda yardım edeceğine söz verdiğini bildirdi. Kabadayı, "Şaşkınım, oradaki bütün insanlar, ünlü sanatçılar geldiler elimi öptüler. O kadar güzel sözler verdiler ki, Türkiye'yi çok güzel temsil ettim" ifadelerini kullandı.
(UG-SK-HO-Y)

23.01.2013 17:12:19 TSI

Editör: Wan Haber