Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Mustafa Samur Kemoterapi Ünitesi'nde tedavi gören kanser hastaların tedavileri süresince 1 yıl içinde yaptıkları resimlerden oluşan 'Umuda Bir Renk, Bir Dokunuş' sergisinin üçüncüsü açıldı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium'da 800 kanser hastasının tedavileri süresince yaptığı 400 resimden oluşan 'Umuda Bir Renk, Bir Dokunuş' sergisi AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin katılımıyla ziyarete açıldı.
Açılışta konuşan AÜ. Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, güzel bir aktivitenin içinde olduklarına değinerek, halkın vergileri ile yapılan bu kurumların yine halkın hizmetinde olduğunu söyledi. Halkın hizmetkarı olduklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, "Bizler sizleri için varız. Biz halkın hizmetinde hakka ve halka hizmet için buradayız. Bizim için insan önemlidir. İnsanı cins, dil, din, ırk, milliyet, inanç ayrımı yapmada insan olduğu için önemseyen bir anlayışla AÜ her alanda insanlığa hizmet etmeye devam ediyor. Tüm insanlığa, insanlık adına bir şeyler üretmek gibi tarihi bir sorumluluğu taşıyoruz. Yükümlülüğümüz ağır. Bundan birkaç yıl önce onkoloji ünitesinde çalışan arkadaşların güzel projesi bugün insanlığın yüzünü güldürüyor. Onlara tedavide sağlıklı ve güzel bir hayat sürme imkanı veriyor. Bu resim sergisin arkasında çok güzel bir düşünce var. Hayatın akıp gittiği insanın değerinin ne kadar önemli olduğunu, insanımıza anlatmak fikri var. Bu fikrin sahipleri var. Katkı sağlayan var. Emek veren hastalarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
RESİMLE HAYATA TUTUNUYORLAR
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Bozcuk, 'Umuda Bir Renk Bir Dokunuş ' sergisin bu yıl üçüncüsünü açtıklarını hatırlatarak, her yıl gelenekselleşen bir sergide buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hastalarının resimle hayata tutunmalarından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Bozcuk, "Tedavimizin merkezinde insan sevgisi ve yaşam kalitesini koyuyoruz. Yıllar sonra buralarda biz olmasak bile bu anlayış devam edecektir. Bugün hastalarımıza sadece şifa olmak yetmiyor bize. Hastalarımız kemoterapi sürecini daha rahat atlatsınlar, mutlu olsunlar diye çalışıyoruz. Hastamızın yüzünde oluşan bir mutluluk bizimde en büyük mutluluğumuzdur" dedi.
800 HASTANIN ESERİ YER ALIYOR
Proje içinde hastalara yardımcı olan resim öğretmeni Cengiz Erdoğan ise ilk yıl içinde 150, ikinci yıl 250 bugün ise 800 kişinin resimle uğraştığını söyledi. Hastaların içindeki duygularını resimlere aktardığını ifade eden Erdoğan, "Hastalarımız daha çok peyzaj, çiçek, kara kalem, sulu boya ile çalışmalar yaptı. O anda ne düşünüyor yada nerede olmak istiyorlarsa onu resme döktüler. Duygularına çizdiler. 800 hastamızın 400 eserini burada sergiliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kurtcephe ve bölüm sorumluları 2013 yılının ilk tualine sulu boya fırçası ile resim yaptı.
Sergiye hastane personeli kadar vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.
(İA-SK-Y)

28.01.2013 15:04:13 TSI

Editör: Wan Haber