Umut Sağlıkçılar Derneği (UMSAD), okullarda öğrencilere sigara eğitimlerini tamamladı.
İçişleri Bakanlığı Denekler Başkanlığı tarafından desteklenen "Gencim, Sağlıklıyım, Kötü alışkanlığım Yok" projesi öğrencilere sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelerle ilgili eğitmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda il merkezinde bulunan okullarda başlayan sigara ve alkol kullanımına yönelik eğitimler son buldu.
Proje Koordinatörü UMSAD Genel Sekreteri İsmail Çalış, ilk eğitimlerin Ekim 2011'de başladığını belirterek, Ocak ayı itibariyle tamamlandığını söyledi. Çalış, öğrencilerin konu ile ilgili ön bilgilerini ve konuya karşı olan ilgilerini ölçmek amacıyla ön test anket ölçümleriyle başlayan eğitimlerin, dört haftalık bir uygulamalı eğitimden sonra tekrar son test anket ölçümüyle sona erdiğini söyledi.
Projemizin ilk eğitimi olan sigara eğitimine 581 öğrencinin katıldığını ifade eden Çalış, "Bu öğrencilerimizden 153'ü kız, 428 tanesi erkek öğrencidir. Katılımcıların 375 tanesi 14 yaşında, 145 tanesi 15 yaşında, 61 tanesi 16 yaşındadır. Katılımcıların annelerinin 390 tanesi, İlköğretim mezunu; 98 öğrencinin lise; 93 tanesinin annesi ise Üniversite mezunudur. Öğrencilerin annelerinin büyük çoğunluğu (yüzde 84'ü) sigara içmemektedir. Katılımcıların babalarının; 271 tanesi İlköğretim mezunu; 193 tanesi lise mezunu; 117 tanesi ise Üniversite mezunudur. Katılımcıların babalarının 257 tanesi sigara içmekte; 259 tanesi ise sigara içmemektedir. Anket sonuçlarında görülmüştür ki katılımcıların babalarının çok azı sigara içerken bırakmıştır; 12 kişi yani katılımcıların yüzde 0,02 sidir" dedi.
Çalış, projenin aynı okullarda Mart ayında alkol ve bağımlılık yapan maddelerin anlatılmasıyla devam edileceğini sözlerine ekledi.
(Vİ-SA)

15.01.2013 18:17:31 TSI

Editör: Wan Haber