İzmir'den umreye gitmek için bir turizm şirketi ile anlaşarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen 92 kişi şirket tarafından hazırlanması gereken evraklarının eksik olduğu iddiasıyla umreye gidemeyerek mağdur oldu. Turizm şirketi tarafından mağdur olduklarını savunan vatandaşlar havalimanı polisine başvurarak şikayetçi oldu.
İzmir Merkezli bir turizm şirketiyle umreye gitmek için anlaşarak firmaya 2 bin 500 lira ile 3 bin lira arasında ödeme yaptıklarını ifade eden vatandaşlar, umreye gitmek üzere önceki akşam saat 21.00'da check-in işlemleri için Adnan Menderes Havalimanı'na geldiler. Normalde saat 23.30 uçağı ile Suudi Arabistan'a gidecek olan vatandaşlar Diyanet İşleri'nden verilen kartlardaki karışıklıklar ve turizm şirketi tarafından yapılması gereken vize işlemleri yapılmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadı. Uçağa alınmayan vatandaşlar yaklaşık olarak 3 saat bekleyen vatandaşlar şirket yetkililerinden ilgili bir kimsenin olmaması iddiasıyla duruma tepki gösterdi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan umre kartları üzerinde de aynı isimli kişiye ait iki farklı fotoğraf basıldığını söyleyen vatandaşlar bunun çok büyük bir sorumsuzluk olduğunu belirttiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan 1 çocuk annesi N.I.(34) "Biz buraya umreye gitmek için geldik. Ancak geldiğimizde bir tek kayınvalidemin umre kartının olduğunu gördük. Bizleri de umre kartımız olmadığı için uçağa almadılar. Turizm şirketi bazılarımızın vize işlemlerini bile yaptırmamış" dedi.
Vatandaşlar ayrıca bazı vatandaşların bavullarının uçakla birlikte Suudi Arabistan'a yollandığını söylerken şirketten şikayetçi olduklarını belirttiler. Yarın(bugün) şirketten davacı olacaklarını belirten mağdurlar böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğini ifade ettiler.
(TG-Y)

28.01.2013 07:08:57 TSI

Editör: Wan Haber