Ulu Cami’de düzenlenen seminere İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Mehdi Kulay, Ulu Cami imam-hatibi Salih Tanrıant ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı. Seminerde bir konuşma yapan Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Hac ve Umre’nin önemine değindi. Umre’ye gidecek vatandaşlar için bazı tavsiyelerde bulunan Gürbüz, kutsal topraklarda nasıl davranılması gerektiği hususunda bazı bilgiler verdi. Daha sonra Hac ve Umre’nin şartlarından bahseden M. Mehdi Kulay, yolculuk öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlattı.


Öte yandan bu yıl umreye gidecek olmanın heyecanını taşıdığını söyleyen Ehdinur İnan, Peygamber Efendimizin doğup büyüdüğü o kutsal mekânları görmenin her Müslüman’ın arzusu olduğunu söyledi. Umreye gidecek vatandaşların umre vazifesinin kabul olunması temennisinde bulunan İnan, “Oraları ziyaret etmek lazım. Daha önce hacca gitmiştim. Şimdi umre vazifesini yerine getirmek için gidiyoruz. Tabi oraya daha önce gidip de bir daha gitmek istemeyen herhangi bir mümine rastlamadım. Orada, Peygamber Efendimiz, İslamiyet’i yaymıştır. İşkence çekmiştir. O mücadeleler sayesinde İslam dini bugüne kadar gelmiştir” dedi.


Bu yıl Van’dan 360, Hakkari’den 60 kişi olmak üzere toplam 420 kişinin Umre’ye gideceği ve ilk kafilenin ise 24 Ocak’ta iki ayrı uçakla kutsal topraklara hareket edeceği öğrenildi.

Editör: Wan Haber