Alaşehir Müftülüğü, 2013 yılı ilk sezonunda umreye gidecek olan adaylara bilgilendirme semineri verdi.
Yağhane Camii'nde Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından verilen seminere, erkek ve bayan umre adayları katıldı. Umre yolcularına seminerden sonra menenjit aşısı da yapıldı.
Yağhane Camii'nde düzenlenen seminerde umreye gidecek adaylara, Türkiye'den gidiş, yolculuk esnasındaki yaşanabilecek durumlar, Kabe'de yapacakları ibadet, tavaf, say, ihram ve kutsal toprklardaki yaşam biçimi, orada nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgiler verildi.
Semineri veren Alaşehir Müftüsü Yiğit, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı ilk umre sezonu başladı. Bu yıl 25 Ocak'a kadar seminerler verilecek. Umre adaylarımıza menenjit aşıları da yapılacak. Seminerde adaylarımıza Umre süresince dikakkat edilmesi gereken konularda bilgiler verdik. Bu ziyaretin normal bir ziyaret olmadığını, bu fırsatı iyi değerlendirerek, oradaki zamanlarını ibadetle geçrmelerini anlattık. Dünya müslümanlarına örnek olmuş Hz.İbrahim ve Hz.İsmail peygamberlermiz hakkında bilgiler verdik. Hz. Muhammed'in Mekke ve Medine'de yaşadığı yerleri görmelerini, umre ziyaretlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini anlattık" dedi.
Alaşehir Müftülüğü tarafından 2013 yılı ilk sezonunda 160 kişi 4 otobüsle kutsal topraklara uğurlanacak. İkinci sezon içinde halen 80 kişinin kayıt yaptırdığı ve umre kayıtlarının Ramazan ayına kadar devam edeceği öğrenildi.
(ND-ERG-Y)

16.01.2013 13:56:08 TSI

Editör: Wan Haber