Erzincan'da 2013 yılının ilk umre kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile 121 kişi Terzibaba Camii'nden dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama töreni Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Duaların edilmesi ve ilahilerin okunduğu uğurlama da yakınları ve arkadaşları tarafından uğurlanan umre yolcuları, duygusal anlar yaşadı.
Kutsal topraklara gitmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren vatandaşlar, Şu an yaşadığımız mutluluğu tarif etmek gerçekten zor. Allah herkesin gönlüne göre versin. Geride kalanlar haklarını helal etsinler, bizden yana helal ve hoş olsun." diye konuştular.
Uğurlama töreninde bulunan Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile ilk umre kafilesinin bugün yola çıktığını belirterek; "Bu gün 121 umreci adayını uğurladık. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Bu yıl üç kafile halinde gidecek olan umrecilerimiz Ramazan ayının sonuna kadar belirli aralıklarda umre turlarımız devam edecek. Umrecilerimize huzur, afiyet içerisinde ibadetlerini yaparak, memleketlerine geri dönmelerini niyaz ediyorum" dedi.
(CM-AA-Y)

30.01.2013 14:42:16 TSI

Editör: Wan Haber