Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 'Kur'an Nesli Platformu' tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı" sonuçları açıklandı.
Siverek ilçesinde, Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı" sonucunda ilk 10'a girerek dereceye giren ve özel bir okulda çalışan Mehmet Turan, başarısını şöyle özetledi: "Allah'a şükürler olsun, sınavda 5'inci oldum. Daha öncede yapılan siyer sınavında 2'nci olmuştum. 'Kur'an nesline Kur'an ilimleri kitabını' 3 kez, ilk olan 10 cüzü tam 3 kez baştan sona notlar alarak bitirdim. Kardeşlerimize Kur'an ile daha çok hemhal olmalarını öneriyorum. Kur'an hayatlarının bir parçası olsun. Kur'an ile oturup Kur'an ile kalksınlar."
Umreye gitmeye hak kazananlar:
"1'inci Bilal Akdoğan (İzmir), 2'nci Zeynep Güler (Muş), 3'üncü Hicret Aslan (İzmir), 4'üncü Vesile Ramanlı (Batman), 5'inci Mehmet Turan (Siverek/ Ş.Urfa) 6'ncı M. Ali İyibaş (Diyarbakır), 7'nci Metin Palamut (Kızıltepe/Mardin), 8'inci Murat Polat (Palu/Elazığ), 9'uncu Mehmet Yasin Can (Batman), 10'uncu Kemal Türkmen (İstanbul)"
Sınavda başarılı olanlar, Mart ayında ücretsiz olarak kutsal topraklarda umre yapma hakkını kazandı.
(BY-SO-Y)

06.12.2012 13:21:46 TSI

Editör: Wan Haber