Kırıkkale Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından İslam İlmihali yarışması düzenlendi.
Kulüp etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma, merhum Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali adlı fıkıh alanındaki kaynak eserinin okunarak temel dini bilgilerinin öğrenilmesi amacıyla düzenlendiği belirtildi. 18 yaş üstü ve 18 yaş altı bay ve bayanlar için 2 ayrı kategoride düzenlenecek olan yarışmaya 5 Nisan tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek.
Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü yönetiminden ve aynı zamanda organizasyon sorumlusu Mustafa Susam, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, yarışma sayesinde birçok kişinin temel dini bilgileri yeniden öğrenerek daha çok bilgi sahibi olacağını ve ayrıca çeşitli hediyeler de kazanabileceğini söyledi.
Organizasyon sorumlusu Susam, ''Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle de gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasını ve temel dini bilgilerin daha kapsamlı öğrenilmesini arzu ediyoruz. Bu vesile ile Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) ve Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından gerçekleştirilen organizeye Kırıkkale Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak biz de katılmaktayız. "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları" kapsamında Türkiye geneli 60 ilde düzenlenecek olan Büyük İslam İlmihalini okuma yarışmasına Kulüp olarak ilk müracaatları almaya başladık. Adaylar, www.ufkayolculuk.com web sitesine giriş yaparak buradaki başvuru formunu doldurduktan sonra Kulübümüzden İslam İlmihali kitabını alacaklar, daha sonra da sınav tarihine kadar hazırlık yapacaklar. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan sınavda adaylara çoktan seçmeli 125 soru yöneltilecek ve en çok doğrusu olan adaylar arasında sıralama yapılacak. Kırıkkale olarak tüm halkımızın bu yarışmaya katılım sağlamasını bekliyor ve bu sayede diğer illere göre yüksek bir derece elde edeceğimizi umuyoruz" şeklinde konuştu.
Kırıkkale'deki sınavda dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verileceğini kaydeden Susam, Türkiye genelinde dereceye girecek olan adaylara ise birinciye 800 Euro değerinde Umre, ikinciye laptop bilgisayar, üçüncüye netbook bilgisayar, dördüncüye akıllı telefon ve beşinciye ise tablet bilgisayar hediye edileceğini söyledi.
(AK-BÖ-Y)

15.01.2013 12:32:37 TSI

Editör: Wan Haber