Plaket töreninde bir açıklamada bulunan UMKE Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya, ilde meydana gelen depremde ve deprem sonrasında Türkiye’nin tamamında büyük bir gelişme gösterdiklerini vurguladı. Türkiye’nin 81 ilinde UMKE ekiplerinin bulunduğunu ancak çalışmalarını sürdürebilmeleri için maddi ve manevi desteklere ihtiyaçları olduğunu belirten Kaya, “Yaşanılan olumlu gelişmelerin tamamında ve ekibin bir yere gelmesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ile müdür yardımcısı aynı zamanda UMKE Bölge Koordinatörü Hamit Karataş’ın büyük katkıları oldu. UMKE olarak bizlere verdikleri maddi ve manevi desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.


UMKE ekibinin kendisine plaket verilmesi karşısında şaşkınlığını dile getiren İl Sağlık müdürü Dr. Bilal Acar, “Bir anda böyle sürpriz yaşadık. Ama mutlu olduk. UMKE’den böyle bir plaket almak hoşumuza gitti. Bu anlamlı plaketten dolayı tüm UMKE ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


UMKE’nin Van depreminde gösterdiği başarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Dr. Acar, “UMKE, Van depremi ile kendini Türkiye’ye hatta dünyaya duyurdu. UMKE bölge ekibi, her türlü desteği hem hak ediyor, hem de yaptıkları üstün çalışmalar ile kendileri zaten UMKE’ye destek veriyor” ifadelerini kullandı.


Konuşmalarında UMKE gönüllüsü olduğunu da dile getiren Acar, ölene kadar da UMKE gönüllüsü olarak kalacağını sözlerine ekledi.


İl Sağlık Müdürü Yardımcısı aynı zamanda UMKE Bölge Koordinatörü Hamit Karataş ise kendisine verilen bu anlamlı plaketten dolayı UMKE ekibine teşekkür etti.

Editör: Wan Haber