İstanbul'da kurulu bulunan Karabük Safranbolu ilçesi Ovacuma Uluyayla Derneği Başkanı Durmuş Eren ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ederek mahalleleri için talepte bulundular.
Uluyayla Dernek Başkanı Durmuş Eren, beraberin Akkışla Mahalle Muhtarı Mehmet Cemal bir grup heyet ile birlikte Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ederek, daha önce köy olan sonra mahalleye dönen Akkışla'da su ve yol sorununun çözümü için yardım istediler.
Sorunlarla ilgili bilgi veren Eren, Ovacuma beldesine bağlı Akkışla mahallesi ile birlikte 3 mahallenin su sıkıntısının giderilmesi için de yardım istedi.
Yaz ayı önce su sorunun giderilmesi ve daha önce verdikleri destekten dolayı Şahin'e teşekkür eden Eren, " Şuan mahallemizde 500 kişi yaşıyor. Ancak bu sayı yaz ayında artıyor. 3 mahallede su sıkıntımız var. Bu sıkıntının giderilmesi var ve hala bu sorunu çözemedik. Sizlerde gelip görmüştünüz. Birde camimizin önünden geçen yola yaşlıların rahat yürümesi için asfalt yapılmasını istiyoruz" dedi.
Mehmet Ali Şahin, Akkışla'nın şuna belediye sınırları içinde olduğunu ancak çıkan yeni yasa ise Ovacuma'nın belde konumundan düşeceğini de hatırlatarak, " Geçen sene sizin yollarınıza epey bir harcama yaptık. Ancak bir yağmur yağdığından sizin yollarınıza yapılan mıcır yok olup gidiyor. Yollar engebeli ve rampalı olduğundan bu sorunu yaşıyoruz" dedi.
Şahin, ayrıca heyetin yanından İl Genel Sekteri Hakan Eski'yi arayarak, yol ve su sorunu olduğunun bunla ilgili gerekli incelemeleri yapmasını talep etti.
(YE-SA)

12.02.2013 16:09:20 TSI

Editör: Wan Haber