Bu yıl 41'incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda başladı. Turnuvaya bu yıl ilk defa bayan güreşçiler de dahil edilmedi.
Turnuvanın açılışına Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Asbaşkanı Ahmet Ayık, Olimpiyat şampiyonları Tevfik Kış, Mahmut Demir, Ramazan Şahin, Mustafa Dağıstanlı, Kırkpınar Başpehlivanları, Ahmet Taşçı, Recep Kara, Mehmet Yeşil, Şaban Yılmaz, Vedat Ergin ile eski şampiyonlar ve güreş camiasının önemli isimlerinin katılımıyla ilk gün müsabakaları başladı. Bugün yapılacak olan karşılaşmalardan sonra turnuva yarın final müsabakaları ile sona erecek.
41 yıldır yapılan Uluslararası Yaşar Doğu Büyükler Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası'na bu yıl bayan güreşçiler de dahil edilmedi. Bayan sporcuların katılmaması nedeniyle yeni adı 41. Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası'na katılan ülkeler bayan sporcularını getirmedi. Federasyon yetkilileri ise bu durumu, "Önceki federasyon başkanlığı döneminde yazışmaların yapıldığı ve bu nedenle bu yılki turnuvaya bayan güreşçilerin dahil edilmediği" yönünde açıklarken, "2014 yılında bizim yönetimimizde bayanlar tekrar bu turnuvada yer alacaktır" dedi.
Geçen yıl yine Ankara'da yapılan 40. Uluslararası Yaşar Doğu Büyükler Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvasın da, Türkiye 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmıştı. 17 ülkeden 286 sporcunun katıldığı turnuvada Türkiye, erkeklerde 64, bayanlar da ise 65 puanla takım halinde 1. olmuştu. Bu yıl turnuvaya dahil edilmeyen bayan güreşçiler, bir önceki turnuvada, 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 3 madalya ile tamamlamıştı.
(SU-BH-S)

09.02.2013 14:29:44 TSI

Editör: Wan Haber