1-9 Şubat 2013 tarihleri arasında Sakarya'da düzenlenecek olan ve 12 ülkenin katılacağı Uluslararası U16 Basketbol Turnuvası'nın tanıtım toplantısı yapıldı.
Arjantin, Fransa, Almanya, Yunanistan, Letonya, Karadağ, Çin, Sırbistan, Slovenya, İsveç, Ukrayna ve Türkiye Yıldız Milli Takımları'nın mücadele edeceği Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Uluslararası U16 Turnuvası'nın basın toplantısı, Elmas Garden Inn Hotel'de gerçekleştirildi.
Altyapılarda Avrupa'da düzenlenen hazırlık turnuvaları arasında yıldız erkekler kategorisinin en önemli organizasyonu olan TBF Uluslararası U16 Turnuvası'nın basın toplantısına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Arısan, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Erkek Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul katıldı.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptığı açılış konuşmasında, spora destek vermenin onurunu yaşadıklarını dile getirerek, "Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Uluslararası U16 Turnuvası, 1-9 Şubat tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek. Çok prestijli bir organizasyon olmasının yanı sıra itibarlı da bir turnuva olacak. İlimiz böyle önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacak. Sporumuza destek vermenin onurunu yaşıyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun çok değerli yöneticilerine, böyle bir turnuvanın ilimizde düzenlenmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizin ve ilimizin tanıtımı açısından bu organizasyon büyük katkı sağlayacaktır. Çok önemli bir spor dalının yaygınlaşması ve daha da çok sevilmesi konusunda önemli bir organizasyon olacaktır. Destek verenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Başarılı bir organizasyon olmasını temenni ediyorum" dedi.

ZEKİ TOÇOĞLU: "BASKETBOLA KATKI SAĞLAMAKTAN DOLAYI MEMNUNİYET DUYUYORUZ"
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, TBF Uluslararası U16 Turnuvası'nın Sakarya'da düzenlenecek olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, "İlimizden basketbola katkı sağlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu organizasyondan sonra da sporun her dalına destek vereceğiz. İyi bir turnuva geçmesini diliyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinden ülkemize gelecek olan sporculara Sakarya'da iyi bir turnuva geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

CELAL ARISAN: "GELECEĞİN YILDIZLARINI BURADA GÖRECEĞİZ"
Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Arısan, çok önemli bir turnuvanın Sakarya'da düzenleneceğini belirterek, "Geleceğin yıldızlarını burada göreceğiz. Senelerce hem oyuncu hem de idareci olarak milli takımlarda yer aldım. Avrupa'da bu organizasyonu en iyi yapan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyebilirim. Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve yerel yönetimler sayesinde bu organizasyonlar oluyor. Başarılı bir turnuva dilerim" şeklinde konuştu.

MAHMUT KÖSEMUSUL: "BU SPOR DALINDA BAŞARILI OYUNCULARIN YETİŞMESİNİ DİLİYORUZ"
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise, TBF Uluslararası U16 Turnuvasıyla ilgili olarak, "SATSO olarak Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu önemli organizasyonunda olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı bir turnuva olmasını dilerim. Bu spor dalında başarılı oyuncuların yetişmesini diliyoruz" ifadesinde bulundu.

SALİH KOŞU: "İLİMİZDE BASKETBOLUN EN PRESTİJLİ TURNUVALARINDAN BİRİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"
Avrupa'nın en önemli organizasyonlarından biri olan TBF Uluslararası U16 Turnuvasıyla ilgili olarak Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, "İlimizde basketbolun en prestijli turnuvalarından biri gerçekleştiriliyor. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca SATSO, Otokar ve Sırma Suya'da teşekkür etmek istiyorum. İlimizi hem Türkiye'ye hem de Dünya'ya tanıtma şansı yakalayacağımız için mutluyuz" diye konuştu.

BARBAROS AKKAŞ: "AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ EN ÖNEMLİ HAZIRLIK SÜRECİ"
Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise organizasyonla ilgili olarak, "Bu organizasyon, Yıldız Erkekler Turnuvası 8. kez düzenleniyor. Organizasyonun yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü turnuvanın bu şehirde düzenlenmesi için büyük destek verdiler. Bu turnuva, yıldızlar kategorisinde dünyanın en özel organizasyonu. Bütün söz sahibi ülkeler bu turnuvada olacak. İnternet sitesinden ülkenin ve Sakarya'nın tanıtımı için yüzde 60 civarında bir rakamın yurt dışından takip edildiğini göreceksiniz. Ayrıca bu turnuva sırasında FIBA hakem kliniği de düzenlenecek. FIBA hakemleri bu organizasyonla birlikte seminere tabii tutulacaklar. Yapılacak değerlendirmede FIBA hakemi olacaklar. 1994, 1995 ve 1996 yılında Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve Kerem Tunçeri bu turnuvada oynadı. Ayrıca Dirk Nowitzki ile Tony Parker da geçmişte bu organizasyonda yer aldılar. Avrupa Şampiyonası öncesi en önemli hazırlık süreci olduğunu söyleyebilirim. Herkes kendi takımının açığını görme şansı yakalayacaktır. Ayrıca bu organizasyonda Avrupa ve Dünya'daki diğer turnuvalara göre takımları en iyi otellerde konaklatıyoruz ve seyirciler de maçları seyircilere ücretsiz olarak açıyoruz. Sakarya şehri bu turnuvaya ev sahipliği yaptığında önemli katkılar verdi. herkese teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.
Sakarya Atatürk Spor Salonu ve Lütfü Yaman Spor Salonu'nda gerçekleşecek olan TBF Uluslararası U16 Turnuvası'nın basın toplantısı, toplu fotoğraf çekiminden sonra sona erdi.
(BCT-BH-S)

29.01.2013 14:45:14 TSI

Editör: Wan Haber