Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret etti.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanlığı'na yeni seçilen Selma Yağcı başkanlığında gerçekleşen ziyarette, bu yıl 12.'si yapılacak olan 'Mersin Uluslararası Müzik Festivali' hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan Başkan Selma Yağcı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin bu yıl 12.'sinin düzenleneceğini ifade ederek, "Bugüne kadar festivale en büyük desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a çok teşekkür ediyorum. Kendisi zaten 14 yıl boyunca Mersin'de kültür ve sanat etkinliklerine daima destek vermiş ve öncülük etmiştir" dedi.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin, Mersin'in tanınmasında büyük etkisi olduğunu da belirten Yağcı, bu yıl gerçekleşecek olan festivalin hazırlıklarına şimdiden başladıklarını da sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ise sağlık sorunlarına rağmen bu yıl festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını tekrar kabul eden Selma Yağcı'ya teşekkür ederek, "Bu festival zaten kendisi ile özdeşleşmiştir. 2013 yılında 12.'si düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin Yürütme Kurulu Başkanlığında tekrar Selma Yağcı'yı görmekten memnun oldum" diye konuştu.
Mersin'de yaşayan insanların genelinde sanata, kültüre ve spora yoğun bir ilgi duyduğunu vurgulayan Özcan, "Biz de bu ilgiden yola çıkarak kültür, sanat ve sportif etkinliklere büyük önem ve destek verdik. Bu üç konuda büyük yatırımlar yaptık. Mersin Uluslararası Müzik Festivali de kentimizin tanınmasında ve kültürel bir kimlik almasında önemli bir rol oynamaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale gereken desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.
(KRY-KYM-Y)

12.12.2012 12:05:05 TSI

Editör: Wan Haber