24.Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı-ANFAŞ Hotel Equipment, sektör temsilcileri ve ilgililerine kapılarını açtı. Toplam 25 ülkeden 35 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, 26 Ocak tarihine kadar devam edecek.
Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, 24.Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, fuara 7'inci kez katıldıklarını ve yurtlarda büyük bir değişimle gelen başarı kazandıklarını söyledi. Albayrak, "Eskiden yurtlarımız ranza düzenindeydi. 15 günde bir kez nevresimler değişirdi. Doluluk oranı da yüzde 60'a çıkıyordu. Öğrenci sezon boyunca kalmak istemiyordu. Fuarla battaniyelerden yorgana geçtik. Yeni yastıklar aldık. Nevresimler istendiği an değişiyor. Doluluk oranınız da yüzde 100'e çıktı" dedi.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, ziyaretçilerin büyük bir pazarı görme şansı bulduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, ardından standları gezerek, yeni ürünleri inceledi.
Fuar süresince sektördeki gelişmelerin düzenlenecek paneller ile anlatılacağı bildirilirken, Uluslararası Altınkep Aşçı Yarışması'nan da 5'inci kez yapıldığı kaydedildi. Bu yıl Michelin yıldızına sahip 11 şefin jüri olarak davet edildiği 10 kategorili yarışmaya, bin 500 usta, geç ve öğrenci şef katıldığı bildirildi.
(SK-Y)

23.01.2013 17:14:35 TSI

Editör: Wan Haber