Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Ulusal Gençlik Derneği (Ulus-Der) Başkanı Erdal Darçın ile yönetim kurulu üyeleri tanışma ziyaretlerini sürdürüyor.
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Ulus Der Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.
Ülkenin kendini özgürce ifade edebilen sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen İrfan Mandalı "Bu işlerde önderlik yapacakların, konularına vakıf olmalıdır. Ne yazık ki ülkemizde Sivil Toplum Kuruluşları seçim zamanlarında açılan sonrasında kapanan bir hal aldılar. Umarım Ulus-Der bu yönden bir fark oluşturur." açıklamasında bulundu.
Başkanlığı döneminde tüm Sivil Toplum Kuruluşları'na organizasyonları için maddi ve manevi destek verdiklerini belirten Başkan Mandalı, ancak çoğu zaman suiistimal edildiklerini belirtti.
Ulusal Gençlik Derneği'nin zor bir görev üstlendiğini kaydeden İrfan Mandalı şöyle devam etti: "Bu zorlu görevinizin üstesinde geleceğinize inanıyorum. Çoğu siyasiler Sivil Toplum Kuruluşları'nı yanlış anlıyor, ancak bizler Sivil Toplum Kuruluşları'nı yanlış anlayanlardan değiliz. Sivil Toplum Kuruluşları vatandaşı temsil eden önemli kurumlardır. Bu yönüyle kendilerini özgürce ifade edebildikleri ortamları onlara sağlamalıyız." Dedi.
Toplumların bir arada rahatça yaşayabileceklerini kaydeden İrfan Mandalı, b,r süre önce inceleme gezisinde bulunduğu Arjantin ve Brezilya'dan örnek vererek "Bu ülkelerde yaşayan insanların çoğu farklı etnik yapılara mensuplar. Buna karşın hepsi 'Biz Arjantin veya Brezilyalıyız' diyebiliyorlar. Bizde bu sıkıntı var. Şu an ülkemizde bazıları 'Ben Türkiye vatandaşıyım' diyemiyor. Ben sorunun halledileceğine inanıyorum. İnşallah barışı yakalayıp ona sıkı sıkıya sarılırız." Şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Yasası'yla Kapaklı'nın ilçe olmasına da değinen Başkan Mandalı şöyle devam etti: "Bizleri Çerkezköy'e pazarlamak isteyenlerde oldu. Bunlar, hem içimizde hem dışımızda enerjimizi boşa harcamamıza yol açtı. Zamanı gelince bu isimleri de ifşa edeceğiz. Ancak bu isimlere inat Kapaklı şu anki durumunun çok üstüne çıkacaktır. Kapaklı'nın ilçe olması sırtımıza büyük bir sorumluluk bindirdi, ancak bizler bunun üstesinden geleceğiz."
Resmi olarak 2014 seçimlerinden sonra ilçe olacaklarını belirten Başkan Mandalı atanacak kaymakamın da 2-3 ay içerisinde Kapaklı'ya geleceği bilgisini verdi. Tüm kurumlarıyla ilçe olmaya hazır olduklarını belirten Mandalı "Kapaklı hızla kabuk değiştiren, sürekli büyüyen bir ilçe. Tüm kurumlarımızla bu zorluğun üstesinden geleceğiz. Her hafta Salı günleri vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinliyoruz. İlçe olduktan sonra sorunlarımızın ne kadar arttığını bu sohbetlerde görme fırsatı buluyorum.'' İfadelerine yer verdi.
Ulus Der Başkanı Erdal Darçın, dernek olarak 'birlik ve beraberliğe katkı sağlamak' için faaliyet gösterdiklerini belirterek "Biz dernek olarak toplumsal bir ihtiyaçtan meydana geldik. Özellikle kozmopolit bir şehir olan Çerkezköy'de toplumların kardeşliğini bir arada rahatça yaşayabilmelerini istiyoruz. Bizler bu ülkenin bir mozaiği olarak adımızın farklı ancak soyadımızın Türkiye olduğunu söylüyoruz.'' Diye konuştu. Karşılıklı iyi niyet ve temennilerin ardından ziyaret sona erdi.

18.02.2013 12:22:08 TSI

Editör: Wan Haber