AK Parti Zonguldak Millevekili Özcan Ulupınar, icralık isçiler hakkında yürürlükten kaldırılılan genelgeyle alakalı bir açıklamada bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili konu ile ilgili yaptığı açıklama da, "Türkiye Taşkömürü Kurumunda çalışan işçilerimizi biran önce borç ilişkilerini düzene sokarak borçlarından kurtulmaları, böylece
ailevi geçim sıkıntılarının aşılması ve buna bağlı olarak mesailerindeki konsantrasyonlarının olumlu yönde etkilenerek iş verimine de katkıda bulunmaları ve kazaların önlenebilmesi amacıyla işçilerin borçlarını düzene koymaları istenmiştir. Borçlarını düzene koyamayan icralık işçilerimizin belli bir süre sonra işten çıkarılacakları belirtilmişti. TBMM Genel Kurulunda 15 Ocak tarihinde yaptığım gündem dışı konuşmada 7 Ocak Pazartesi günü Kozlu Müessesinde Meydana gelen kaza ile ilgili söz aldım. Kazadan hemen sonra TTK Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bu genelgenin kabul edilebilir olmadığını tasvip etmediğimi konuşmam da belirttim. Konu ile ilgili yetkililerle görüşerek bu genelgenin kaldırılmasını veya yeniden düzenlenmesini istedim. Konuyu yetkililer tekrar gözden geçirdiler ve genelge kaldırıldı. İşçilerimizin zor durumdan kurtarılmaları ve motivasyonlarının artırılması için eğitim programları düzenlenmesi gerektiği yeni yayınlanan genelgede belirtildi. Çalışanlarımızın aile birliği, iş sağlığı ve iş güvenliği ile iş barışının devam etmesi açısından eğitim çok önemlidir. İşçilerimize belli aralıklarla yaptıkları işle ilgili eğitim verilir bilinçlendirilirlerse kaza oranlarında da azalma olacaktır" dedi.
(FE-SA)

25.01.2013 16:19:02 TSI

Editör: Wan Haber