AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Sağlık-Sen Türkiye buluşması adı altında Cumartesi günü Kızılcahamam Asya Termal Otelde düzenlenen toplantıya katıldı.
Yaklaşık bin beş yüz kişinin katıldığı "Sağlık-Sen Türkiye Buluşması"na Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, AK parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile çok sayıda Sağlık-Sen üyesi katıldı.
Sağlık-Sen Türkiye Buluşmasını değerlendiren Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "AK parti hükümetlerimizin döneminde Sağlık çalışanlarının ve hastanelerimizin koşullarında yeni düzenlemeler yapılmıştır. İnsanoğlu için en değerli hak yaşama hakkıdır. Yaşamları onlar için değerlidir ve bu değerli varlıklarını sağlık çalışanlarına emanet ederler. Bu nedenle Sağlık çalışanlarının koşullarını iyileştirilmesi için hükümet olarak ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyet mektubu okunurken hepimizin gözleri doldu. Bir doktor kolay yetişmiyor, bir hemşire kolay yetişmiyor. Bu nedenle Sağlık çalışanlarının haklarının, çalışma koşullarının Avrupa standartlarının üstüne çıkması için hükümet olarak çok önem vermekteyiz. Sağlık Bakanımız Türkiye'de sağlık çalışanı sayısının yetersiz olduğunu belirtmiştir. Kamuda ve Özelde çalışan Sağlık çalışanlarının sayısı arttırılması için bakanlık olarak YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ortak çalışmalar yapıldığını ifade ettiler. Örneğin acil tıp teknisyenleri ve laboratuar teknisyenlerinin sayısının artırılması için okullarda bu alana yönelik öğrenci alımı yapılacak. Gerçekten inançla gönlünüzü ortaya koyarak yola çıkarsanız nereden nereye gelinebileceğini hep birlikte görüyoruz" dedi.
(FE-SA-Y)

16.12.2012 16:42:27 TSI

Editör: Wan Haber