Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, yeni büyükşehir yasasıyla birlikte, büyükşehir statüsünü kazanan 13 belediye ve kapanan belediyelerle ilgili düzenlediği "İl Sınırında Büyükşehir Modeli" konulu sempozyum Kocaeli İlinde 11.01.2012-13.01.2012 tarihlerinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 2. Bölgeden Sorumlu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Özcan Ulupınar'nda katıldığı ve Kocaeli WellbornLuxury Hotel'de düzenlenen toplantının ev sahipliğini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptığı toplantıya, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Ak Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanları katıldı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar düzenlenen toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada," Partimiz 2002 yılında göreve geldiği tarihten günümüze kadar her konuda olduğu gibi yerel yönetimlerle ilgili yeni reformlar gerçekleştirdi.5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu kabul edilerek Avrupa'ya örnek teşkil edilebilecek bir çalışmaya imza attık. 2008 yılında belde belediyelerine yönelik bir düzenlemeyle bu çalışma devam etti. 2012 yılında ise belediyelerin esas olan mülki sınırlarının genişletilmesini içeren yasa taslağını kabul ederek önemli bir adım daha gerçekleştirdik. 2004 yılından bu yana bu yasa İstanbul ve Kocaeli'nde uygulanıyor. Bu model İstanbul ve Kocaeli'nde çok büyük başarı ile sonuçlandı. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 75'i yani 27 belediyede daha yapmak suretiyle bu çemberi büyütüyoruz. Kocaeli'nin bu başarılı süreci ve yerel yönetim anlayışı buradaki belediye başkanlarımıza güzel bir örnektir. Bu buluşmanın çok güzel neticeleri olacaktır. Tecrübelerimizi paylaşmak insani görevimizdir" dedi.
(FE-

14.01.2013 15:06:07 TSI

Editör: Wan Haber