AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen, İstanbul ilini kapsayan 'Yerel Yönetimler 1. Bölge Toplantısının 2. ayağı 9 Aralık Pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde yapıldı.
1. Bölgeden sorumlu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge tarafından sorumlu olduğu iller için iki toplantı planlanmış olup, 1. Toplantı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Tekirdağgilleri için 1 Temmuz 2012 tarihinde Tekirdağ'da yapılmıştı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Tevfik Türel, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yerel Yönetimler eski Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekili İçişleri Komisyonu Başkanı Muammer Güler, İstanbul Milletvekili Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, İl Milletvekilleri ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılarının katıldığı toplantıya AK Parti İstanbul İl Teşkilatı ev sahipliği yaptı. 2. Bölgeden sorumlu Yerel Yönetimler Başkan yardımcı Özcan Ulupınar'ın katıldığı toplantıya İstanbul ilinin İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları, Belde Başkanları ve Belde Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, bölgedeki tüm İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Toplantı basına açık ve basına kapalı olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleşti. 2. Bölgeden sorumlu Yerel Yönetimler Başkan yardımcı Özcan Ulupınar Yerel Yönetimler İstanbul toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada," İstanbul ilimiz için düzenlenen toplantıya yaklaşık 1200 teşkilat mensubu katılmıştır. Yerel siyasetçilerimizle birlikte karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunup sorun ve sıkıntılarını dinleyip önümüzdeki yerel seçime daha da güçlü bir şekilde girip başarılı olabilmek için iyi bir diyalog kurduk. Türkiye AK Parti İktidarı ile beraber yerel yönetimlerde çok güzel bir noktaya gelmiştir. Biz gelecek ve gelecek nesiller için çalışıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir şehirler bırakmak için de çalışıyoruz. Türkiye de belediyeciliğin adresi AK Partidir ve belediyecilik bizim işimizdir. Önümüzdeki yılların temel dinamiği de yine yerel yönetimler olacaktır ve bütün belediyeleri almaya da talibiz ve kararlıyız" diye konuştu.
(FE-OS-Y)

10.12.2012 19:01:48 TSI

Editör: Wan Haber