AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 4 Ocak 1991, Büyük Madenci Yürüyüşü'nün 22. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Ulupınar; "Bu madenler binlerce kişiye ekmek, iş, aş verdi, ekonomiyi katkıda bulunmuş, sadece ekonomiye değil bölgemizin sosyal ve kültürel yaşantısına hayat vermiştir. Oluşturdukları teşkilatlanmayla siyasal düşüncesi ile demokrasimize de katkı sağlamıştır. Her bir metrekaresi alın teri, şehit kanı ve mücadele olan ilimiz Atatürk'ün de dediği gibi taşı, toprağıyla kıymetli bir ilimizdir. İlimizi bu denli önemli olmasında, çok uzun yıllardan beri yeryüzünün metrelerce altında zor şartlara karşı büyük çaba sarf eden madenci arkadaşlarımız emeği göz ardı edilemez. Bundan tam 22 yıl önce yerin metrelerce altında çalışan maden işçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmek adına mücadele başlatmışlar ve bu nedenle Ankara'ya yürüme kararı almışlardır. Büyük Madenci Yürüyüşü, ülkemiz işçi ve emekçileri ile birlikte tüm demokrasi güçlerine ışık tutmuştur. 4 Ocak tarihi, maden ocaklarını, demir-çelik sektörünü, enerji sektörünü ve ülke sanayisini, yani üretim kültürünü hedef alanlara karşı, maden işçilerinin, Zonguldak ve bölge halkının verdiği büyük mücadele günüdür. 4 Ocak 1991 tarihi, madenci ailelerinin haykırışlarını duymayanlara karşı, yüz bini aşan insanla Ankara'ya yürüyerek maden işçisinin sesini dünyaya duyurduğu tarihtir. Madenciler, hükümeti ve ülkeyi yönetenleri uyarmak için her yolu denemişler, fakat seslerini duyuramayınca, dünyaya parmak ısırtan ve böylesine büyük mücadele azmi ve fedakarlık isteyen bir eylemi hayata geçirmişlerdir. Maden işçileri, haklı ve meşru bir mücadele içinde olmaktan aldıkları güç ile ülkemiz demokrasi mücadelesine altın bir sayfa eklemiştir. Maden işçilerine ve Zonguldak halkına, böylesine örnek ve büyük bir eylemi gerçekleştirme başarısını sağlayan, onların 1,5 asırlık madencilik kültüründen aldıkları güçtür. Haklılığını tarihi sürecin de kanıtladığı mücadelenin ışığıyla madenci kardeşlerimiz mücadelesini sürdürüyor ve kararlılıkla sürdürecektir." dedi.
Yürüyüşün öncüsü merhum Genel Maden İş Sendika Başkanı Şemsi Denizer'i şükranla andığını ifade eden Ulupınar, mesajını; "Güçlerini bir araya getirerek başarıya nasıl ulaşılacağını gösteren maden işçilerimizi ve Zonguldak halkını saygıyla selamlıyorum. " diye tamamladı.
(FE-ÖA)

04.01.2013 14:56:39 TSI

Editör: Wan Haber