Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle 1 hafta hastanede tedavi gören ses sanatçısı Nigar Uluerer, bazı sanatçıların kendisini aramamasına sitem etti.
Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden Nigar Uluerer, gördüğü tedavi sonunda Bodrum OrtakentYahşi Beldesin de bulunan evine döndü. Geçtiğimiz hafta geçirdiği zatürre hastalığına bağlı solunum yetmezliği sonucu önce Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılmış, daha sonra da İzmir Şifa hastanesi yoğun bakımında tedavi görmüştü. Hayvan dostu olan ve Bodrum Hayvan Hakları Derneği ikinci başkanı olan 87 yaşındaki sanatçı Nigar Uluerer, evine dönünce ilk olarak evinde beslediği köpekleri ile hasret giderdi. Kendi evinde ve çevresinde çok sayıda köpek ve kediye bakan ayrıca Bodrum Hayvan Hakları Derneği'ndeki arkadaşları ile bin köpeğe baktıklarını anlatan Uluerer, hayvan barınakları konusunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'nun çok şey yaptığını vurgulayarak teşekkür etti. Evinin giriş kapı camında "Bazı insanları andıkça köpeğimi daha çok seviyorum" yazan yazı önünde fotoğraf çektirirken rahatsızlığı sırasında kendisinin el verip destek olduğu bazı sanatçılar aramadığı için üzüntüsünü dile getirdi. Kendisini aramayan sanatçılar arasında yer alan Bülent Ersoy'u elinden tutarak sahneye ilk çıkardığını ifade etti. Uluerer, kendisini toparladıktan sonra ilk olarak anılarını ve hayatını anlatan ve gerçekleri gizlemeden yazacağı kitap da, "çok kişinin uykuları kaçacak "dedi.
Uluerer İnsanların kendini unuttuğunu ifade ederek, "Ben beni insanlar unuttu sanmıştım. Bana telefon açıp ağlayanlar, feryat edenler hiç ummadığım insanlar bana telefon açarak geçmiş olsun dileklerini sundular. Yalnız Bakan Fatma Şahin'e kızgınım. Bir geçmiş olsun telefonu gelmedi. Durumum şu anda pek parlak değil. Hastanede çok sıkıldım, taburcu oldum. Yoğun bakımda olmaktansa ölmek daha iyi. Doktorlara teşekkür ediyorum. Olağan üsttü baktılar bana" dedi.

ULUERER'DEN SİTEM DOLU SÖZLER
Nigar Uluerer, bazı sanatçıların kendisini aramadığını ifade ederek, "Beni arayıp sormayan vefasız olanlar iş bulup ta sahneye çıkardığım insanlardır. Hiç bir şey yapmadığım insanlar, Çalıştığım gazinonun tuvaletçisi bile beni arayıp ağladığını telefonda duydum. Allah razı olsun deyip çoluğuma çocuğuma sen baktın deyip geçmiş olsun dediler. Ama yardım eli uzatıp sahneye çıkardığım insanlar bir telefon bile açmadı" dedi.

ULUERER: "BÜLENT ERSOY VEFASIZ"
Uluerer, Bülent Ersoy'u sahneye çıkardığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"50'li yıllarda Uğurcan gazinosunda çalışıyordum. Bir aile matinesinde sahneye çıkıyordum ki tam, bir hanfendinin yanında bir oğlan çocuğu annesinin eteğini tutmuş 'ben sahneye çıkacağım' deyip duruyordu. Bu kişi Bülent Ersoy'du. Annesi bana yalvardı ve sahneye çıkardım Bülent Ersoy'u. Ersoy'un sahne hayatı böyle başladı. O dönem Zeki Müren'le bozuştuk. Zeki Müren benim can arkadaşımdı. Ben Bülent'e çok iyilik yaptım ama o bir telefon bile açmadı."

KİTABIM ÇIKTIĞINDAN KİMSE UYUYAMAYACAK
Kendini toparlayınca kitap yazacağını anlatan Uluerer, "iyileştikten sonra kitap yazacağım. Anılarımı anlatacağım. Çok insanın uykusu kaçacak. Hatırladığım her şeyi yazacağım."ifadelerini kulandı
(EA-YHY-Y)

18.02.2013 18:49:16 TSI

Editör: Wan Haber