Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce kaçakçılık iddiasıyla suç örgütüne yönelik 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin geçen yıl Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyü yakınlarında meydana gelen olayda ölen 34 kişinin akrabası oldukları belirlendi.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı ile Erzurum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran ve Irak üzerinden kaçak yollardan sokulan sigara, çay, şeker ve benzeri bazı eşyaları piyasaya ucuz fiyata satarak, vergi kaybına yol açtıkları belirlenen suç örgütünü 9 ay süren fiziki ve teknik takibe aldı. Suç örgütü üyelerinin kimliklerinin belirlenmesinin ardından Erzurum, İstanbul, Ankara, Van, Bursa, Antalya, Şanlıurfa, Ağrı, Muş, Siirt, Bitlis ve Batman olmak üzere 12 ilde 41 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında suç örgütünün yöneticilerinin bulunduğu 35 kişiyi gözaltına aldı.
Zanlıların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 384 bin paket kaçak sigara, 3 ton kaçak çay ve 4 milyon 876 bin adet sigara kağıdı ele geçirildi. Piyasa değeri 2 milyon 817 bin TL olduğu tespit edilen gümrük kaçağı sigara, çay ve sigara kağıtları Erzurum Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Gözaltına alınan 35 zanlıdan 29'u, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ali E., Enver E., Ömer E., Levent E., Ayhan B. ve Savaş K., Palandöken Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, iştirak halinde kaçak sigara ve emtia ticareti yapmak" suçlarından Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.
(AA-AA-AŞ-Y)

21.01.2013 17:35:20 TSI

Editör: Wan Haber