Aileler, dosyanın yeniden açılmasını talep ederek, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köylerinin sınır hattında 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’ya ait savaş uçaklarının PKK'lı terörist iddiasıyla yaptıkları bombalamada hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları, takipsizlik verilen dosyanın yeniden açılması ile ilgili açıklamaları dikkatle izlediklerini söyledi. Hava bombardımanında hayatını kaybeden 34 kişinin defnedildiği mezarlıkta açıklama yapan aileler adına konuşan Veli Encü, “Yaşadığımız bu uzun süreç boyunca korunan fail ve sorumluların bir kısmı 15 Temmuz darbe girişimine de katılmışlar ve daha önce Roboskîlilere yaptıklarını Ankara ve İstanbul’daki insanlara da yapmışlardır. Bu katliamın ucu kime dokunuyorsa adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz” dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Vedat Encü'nün annesi Mercan Encü, “Bu işin düğmesine kim basmışsa, kimin bu işte parmağı varsa onu MİT, Genelkurmay, Cumhurbaşkanı Erdoğan yargılasın ve gereken cezayı versin" diye konuştu. 

Saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Ali Tosun’un babası Zeki Tosun ise, “Talebimiz, Roboski’de katledilen 34 gencimizin faillerinin yakalanası ve yargılanması, bu emir komuta zincirin nereden geldiği ve açığa çıkması. Tek talebimiz oydu. Türkiye’nin demokrasisinden yanayız. Roboski dosyası tekrar açılsın ki Türkiye’de istediğimiz tek şey olan adalet anlayışı olsun. Gerçekten Roboski katliamını açığa çıkarmak istiyorlar ise ilk önce bu emir zincirinin nereden geldiğini araştırsın bizde biraz rahatlayalım. Roboski katliamı sadece bizlere yapılmamış. Bütün insanlara yapılmış. Roboski doyası yeniden açılsın. Adalet yerini bulsun” açıklamasında bulundu.

Saldırıda hayatını kaybeden Hakan Encü'nün annesi Felek Encü de, "Bu işte her kim varsa herkesin yargılanmasını istiyoruz. Ben o katillerle yüz yüze gelmek istiyorum. Hesap sormak istiyorum. Çünkü benim ciğerim yandı” dedi. İHA
 

Editör: Wan Haber