Kış turizmin gözde mekanlarından olan Uludağ'da, yılbaşına saatler kala tatilciler karın tadını doyasıya çıkarırken zirvede yılbaşı heyecanı da başladı.
Kayak turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da, yılbaşı gününe haftalar öncesinden rezervasyon yapan yerli ve yabancı tatilciler otellerine yerleşti. Aileleriyle birlikte zirveye gelen tatilciler, yılbaşına saatler kala karlı kaplı zirvede yılbaşını kutlamanın heyecanını yaşayacak. 7 bin kapasiteye sahip ve 22 tesisin yer aldığı Uludağ'da, bu sene Rusya ve Azerbaycan'dan misafirler gelecek. Kar kalınlığının 100 santimetrenin üzerinde olduğu Uludağ'da, yabancı konuklar pistlerde renkli görüntüler oluşturdu. Özellikle Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği 'beyaz cennette', kişi başı konaklama masraflarının 200 TL ila 500 TL arasında değiştiği öğrenildi.
Zirvede kayak keyfi yapan bir tatilci ise, dengesini kaybederek düşmesinin ardından hafif sakatlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin kayak pisti üzerinde müdahale ettiği tatilcinin sağlık durumu iyi olduğu bildirildi.
Ankara'dan yılbaşı için geldiklerini ifade eden Sevinç Öztürk isimli bir tatilci ise, "Eşimle birlikte hep gelmek istiyorduk. Dün geldik yarın gideceğiz. Bir daha gelmeyi istiyorum. Yılbaşını da burada geçireceğiz. Özellikle gece 12'den sonra meşale ve havai fişekler yanıyor. Onun için geldik. Çok memnun kaldık" dedi.
(MA-ÖZ-Y)

31.12.2012 17:28:00 TSI

Editör: Wan Haber