Türkiye'de kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da trafik çilesi hafta sonu ve yılbaşında da devam etti.
Uludağ'da trafik karmaşası devam ediyor. Otopark problemine herhangi bir çözümün getirilememesi hafta sonu araçlarıyla zirveye gelen tatilcileri çileden çıkardı. Yerli ve yabancı turistlerin yılbaşı haftasında akın ettiği zirveye günde binlerce araç giriş yaparken, tatilciler yerel yönetimlerin Uludağ'daki trafik karmaşasına çözüm getirilmesini istedi. Günü birlik tatil için zirveye çıkmayı tercih eden tatilciler, trafik yoğunluğu sebebiyle mağdur oldu. Araçlarını park edecek yer bulamayan bazı tatilciler geri dönerken, bazı vatandaşlar da otopark olmamasına isyan etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından teleferiğin yenileme çalışmaları sebebiyle kullanılamaması dolayısıyla sadece karayoluyla ulamışın sağlandığı zirvede Jandarma trafik ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı. Yanlış yöne giren araçları megafonla uyaran ekipler, 7/24 çalışarak trafik karmaşasını gidermeye çalıştı. Trafiğin uzun süre kilitlendiği zirvede yılbaşı gecesi de benzer görüntüler yaşandı. 2012 yılının son dakikalarını zirvede geçirmek için Uludağ'a çıkan bazı tatilciler yeni yıla araçlarında girmek zorunda kaldı. 1. oteller bölgesindeki trafik karmaşası yüzünden bazı tatilciler kutlamalara katılmayıp Bursa'ya geri döndü. Jandarma ekipleri, yanlış yerlere park edilen araçların tek tek fotoğrafını çekerek ceza kesti.
Tatilciler, Uludağ'a bir an önce büyük bir otopark yapılmasını, tatilin ve kayağın işkenceye dönüşmesini istemediklerini söyledi.
(YS-MŞ)

01.01.2013 13:57:56 TSI

Editör: Wan Haber