Kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiği Uludağ'da otomobiller kar altında kaldı. Yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği zirvede Rus turistler pistlerde renkli görüntüler oluşturdu.
Türkiye'de kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ, yerli ve yabancı tatilcileri ağırlıyor. Günlerdir süren kar yağışının ardından kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı zirvede işletmeciler tatilcilerin ilgisinden memnun. İşletmeciler, tatilcilerin pistlerde rahat kayak yapmaları için biriken karları ezerek kaza riskini azaltıyor. Başta yerli tatilciler olmak üzere Rus ve Arap turistlerin tercih ettiği Uludağ, en kalabılık günlerini yaşıyor. Arap tatilciler, ilk defa gördükleri karın tadını doyasıya çıkarırken, Rus turistler de pistlerde renkli görüntüler oluşturuyor. Gündüz eksi 7 dereceyi gören zirvede, bazı tatilciler de otellerinden çıkmayarak lobilerde vakit geçirmeyi tercih ediyor. Kar fotoğrafçıları ise tatilcilere kar üzerinde fotoğraflarını çekerek farklı bir hizmet sunuyor.

OTOMOBİLLER KAR ALTINDA KALDI
Zirvede otollerin otoparklarına bırakılan araçlar ise kar altında kaldı. Tamamen beyaza bürünen Uludağ'da tatilciler saatlerce araçlarını karın altından çıkarmak için çaba sarf etti. Büyükşehir Belediyesine ait greyderler ise zirvede aralıksız kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Haftalardır etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla bazı otellerin çatılarında karlar birikti. Uludağ Yolu'nda da jandarma trafik ekipleri, 8. kilometreden sonra araçların zincirsiz çıkmlalarına izin vermiyor.
(UA-YS)

10.01.2013 10:31:46 TSI

Editör: Wan Haber