Uludağ'ı Bursa ve Türkiye'nin markası yapmak için çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Sarıalan'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait atıl durumdaki iki kır gazinosunu yeniden ziyaretçilerin hizmetine açmak için protokol imzaladı.
Uludağ Sarıalan'da yer alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait kır gazinosu ve kır kahvesi imzalanan protokolle Osmangazi Belediyesi'ne devredildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör'ün imzaladığı protokolle, Osmangazi Belediyesi 2 tesisi restore ederek yeniden hizmete açacak. Yoğunluk yaşanan yaz sezonu öncesi tamamlanarak hizmete açılması planlanan iki tesis, yerli ve yabancı turistler ile, Uludağ'a çıkan günübirlikçi ve kamp yapan ziyaretçilere hizmet verecek.
Protokol töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, Sarıalan'ın özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında halkın yoğun ilgi gösterdiği bir bölge olduğuna dikkati çekerek; "2003 ve 2007 yılından beri atıl olan iki tesislerinin yeniden halkımızın hizmetine açılması için bakanımızın da onayıyla tesisleri Osmangazi Belediyesi'ne tahsis ediyoruz. Osmangazi belediyesi restore ederek bu iki tesisi işletecek. Halkımıza iyi bir hizmet sunacağını düşünüyoruz. Başkanımız Mustafa Dündar'a Uludağ için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yaptığı konuşmada Uludağ'da farklı konseptte turizm uygulamaları olduğuna dikkati çekti. Oteller bölgesinde özellikle yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlerin ilgi gösterdiği kış turizmi faaliyetlerinin sürdüğünü, Sarıalan gibi günübirlik kullanım ve kamp alanlarında ise yurtiçi ve Bursa'dan gelen ziyaretçilerin yoğunlukta olduğunu anlatan Başkan Dündar, "Bugün Uludağ sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin gündeminde bir konu. Burada bakanlık, idarelerimiz, Valilik ve belediyeler olarak uzun zamandır karşılıklı çalışmalar ile Uludağ'ı belli bir yere getirmeye çalışıyoruz" dedi.
KARABELEN VE ÇOBANKAYA'NIN PLANLARI TAMAM
Uludağ'ın daha etkin ve verimli kullanılması için yapılması gereken çalışmalar olduğuna dikkati çeken Başkan Dündar, "Biz bakanlığımızla irtibatlı olarak öncelikle günübirlik kullanım alanları olarak adlandırdığımız 5 bölgenin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarını yaptık. Bunlardan Karabelen ve Çobankaya'nın planları onaylandı. Bu noktadan sonra bu bölgelerin hızlı bir şekilde peyzaj çalışmalarını tamamlayarak, bölgenin daha verimli ve etkin kullanımını sağlayacağız" diye konuştu.
Sarıalan bölgesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan ve atıl vaziyette duran iki binayı restore ederek hizmete açacaklarını anlatan Başkan Dündar, yaz sezonuyla birlikte bu iki tesisin hizmet vermeye başlayacağını anlattı. Başkan Dündar, Uludağ'ı Türkiye'nin ve Bursa'nın markası yapmak için çalışmaların süreceğini de sözlerine ekledi.
(BT-İHS

14.02.2013 10:38:12 TSI

Editör: Wan Haber